obal alba

Pátek

BomBarďák

Indies Scope / 2021
Žánry: dětské, folkrock
2664567
CD 269 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Bombarďácký Pátek je ten nejlepší začátek víkendu, jaký si můžete s rodinou přát.

Páté album kapely Bombarďák opět míří na bránice dětí a jejich rodičů. Nahrávka nese název Pátek a čtveřice (Jiří Jelínek, Michal Dalecký, Filip Nebřenský a Matěj Pospíšil) v ní cestuje nejen hudebními styly, ale i tématy. Stačí si přečíst dopis, který Bombarďák svým fanouškům připravil.

 

Milé děti,

Bombarďák pro vás nahrál nové album. Jenže zrovna všichni měli přes obličej respirátory a nesmělo se zpívat. A taky se nesměla opouštět města, ve kterých jste žili, a tak ty písničky vznikaly hodně dobrodružně.

Třeba Jirka poslal text Matějovi a bylo to o chlapovi, co má opravdu zvláštní jméno RAMIR... jenže u počítače nešlo písmeno R. A tak si Matěj myslel, že to je jiné písmeno, a proto máme teď parádní písničku o KAMILovi!

Anebo Jirka poslal Michalovi text o logopedii a Michal to zhudebnil a nahrál a poslal Jirkovi. A ten by to i rád zpíval… ale nedovedl rychle za sebou vyslovit větu „Jenomlogopedtenvícoznamenátrátrétrý“.  A proto v písničce uslyšíte zpívat sametový hlásek strejdy Michala.

Filipovi mezitím Jirka odpovídal na dotaz „Kam jdeš v sobotu?“ karanténní odpovědí „NIKAM“ - a co myslíte? Ano, Filipes to zhudebnil! A je to předposlední písnička!

Chtěli jsme CD pojmenovat „NAZPÁTEK“ a mělo být o holubech, kteří se vracejí (protože Michal se narodil v Holicích), ale Matějovi se to nevešlo na obrázek. Tak se jmenuje „PÁTEK“ a má černý obal! Mělo být zlaté, jenže všechnu zlatou barvu vypotřeboval producent Přemek na okapy svého domku. A když Ondra Ježek mixoval zvuky, přinesl mu pizzař Slávek oběd, a protože neměl drobné na vrácení, nahrál do písniček akordeon.

A píseň TELEFONÁT jela nazpívat maďarská zpěvačka Hútutata Lahdogárošová, ale cestou přes Slovensko ji přepadli v Prešově místní fanoušci jejího alikvotního hlasu a drželi ji tam tak dlouho, že se naučila slovensky a nazpívala všechno po telefonu pod pseudonymem Veronika Husovská.

Píseň VÝLET, která je o čtyřech tetách, měly zpívat skutečně čtyři zpěvačky, ale Tereza sdílela s pandou pandemii. Adéla odjela do Polska demonstrovat za práva lachtanů, a proto se Johana a Eva musely naučit břichomluvit.

A pak bych vám mohl, milé děti, vyprávět, jak jsme píseň Třicet osm složili na voru na Vltavě!

A bubeník Michal hrál píseň VLOČKY v rukavicích, zato rampouchy.

A že...

Milé děti, jedna písnička je o holce, která dovede prvotřídně LHÁT!

Ahoj, Bombarďák


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Dětské | Folkrock

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica

Studánko rubínko
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou a MALÉhRY

Jak na příšery
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Královničky

Královničky
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Loutky v nemocnici

Dobrá medicína
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×