Album je nyní po omezenou dobu ke stažení zcela zdarma!

obal alba

Čtvrtek

BomBarďák

Indies Scope / 2019
Žánry: dětské
2664524
CD 269 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Kapela Bombarďák hraje pro děti od roku 2012 a jejich nové album nese název Čtvrtek. Nahrávka obsahuje tu správnou bombarďáckou směs slovních hříček, zasypanou kupou popěvků a rytmů, dokořeněnou divokostí a radostí. Modrá, žlutá a červená jsou barvy předchozích tří titulů a jako čtvrtá přišla na řadu barva zelená. Dvacet krátkých vypalovaček nabídne punk, pop, country, rock, folk, blues, skorolidovku i pseudostředověk.

 

Kapela Bombarďák se drží osvědčeného receptu – češtinářské kejkle a vtipy jsou základem odlehčených písniček, které procházejí rozličnými žánry tak lehce jako projímadlo trávicím traktem. Zpěvák a režisér Jiří Jelínek sděluje, jak to chodí ve skupině: „Slova dělám v kapele já, Michal je mistr přes údernou pravačku, Filip pumpuje melodickým srdcem, Matěj bravurně ovládá bosou nohu na kolejích a Michal Špirko opět dodal pravidelné plíce. To je anatomie Bombarďáka. Ovšem v hlavní roli je samozřejmě žena, náš host na albu, Johana Vavřínová.“ Tohle spojení skvěle fungovalo už na předchozím albu 3FO3 a současná nahrávka Čtvrtek to jen potvrzuje. 

Každá píseň má svoje místo a svůj rodokmen. Jiří Jelínek přiznává, že děti (a to nejen ty z rodin Bombarďáků), jsou často inspirací: „Například hned úvodní písnička EMILCE je věnována kolemjdoucí Emilce, když mi na ulici řekla - ‚tak jsem si říkala, jestli jsi opravdu Bombarďák, ale na jevišti se míň hrbíš.‘ TAMBURÍNA vznikala v hotelu na manželské posteli, kam nás málem nepustili, protože jsme měli slámu na botách, když jsme vraceli z festivalu. STELLA vznikla v Roškopově na kopci, HRÁŠEK před představením v divadle Minor a ŠTĚSTÍ během představení tamtéž.“ Jedna písnička se ale naprosto vymyká všem ostatním skladbám, které kdy Bombarďák složil. A je to jasné už podle názvu – NEVESELÁ. Pojednává o tom, že není nic špatného na tom, když je člověku smutno a že se proti tomu nemusí nijak bojovat.

Přestože je Čtvrtek zelený, kapelu neuvidíte jinak než v bílých tričkách. „Bílá se nesepere! Kdysi jsme si říkali, že s každým CD budeme měnit barvy oblečení podle obalu, ale při té frekvenci hraní bychom na konci léta byli zase bílí a totálně sepraní! Ale bílou nesepereš!“ Přijďte se sami přesvědčit na speciální koncerty k vydání alba v pražském Minoru 27. listopadu a v brněnském Divadle Polárka 30. listopadu.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Dětské

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica

Studánko rubínko
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou a MALÉhRY

Jak na příšery
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Královničky

Královničky
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Loutky v nemocnici

Dobrá medicína
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×