obal alba

Na nože

Kieslowski

Indies Scope / 2012
Žánry: acoustic, folk
MAM516
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 399 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Písně o lásce a zabíjení najdete na novém albu Na nože akustického dua Kieslowski. Jsou dva a jejich projekt existuje necelé dva roky, ale za tu chvilku už toho zvládli docela dost.  Křehké autorské písně, které tak přesvědčivě DKP a Marie Kieslowski píší, mají sílu spodního proudu na jezu. Tiše bez hluku jste zasaženi a dříve než si to uvědomíte, není cesty zpět. Svěží melodické písně i díky charakteristickým vokálům drží posluchače pevně a nabízí celý život - lásku i smrt. Album autorských písní je k mání ve čtyřech verzích - digitální, CD, vinyl a limitovaná edice 2CD.

Album Na nože představuje Kieslowski v trochu jiném světle než předchozí nahrávky. V písních se objevuje daleko více odkazů na country. „Nás to samotné překvapilo, jak moc "country" v nás je. Když pak přijel David Babka se svým novým Dobrem, bylo jasné, že se tomu máme jen otevřít.“ Sděluje DKP a zároveň dodává proč i celkový zvuk nahrávky je nezvykle přírodní. Album vznikalo jiným způsobem než předchozí dvě nahrávky, debut Tiché lásky a EP Tanečnice.  „Melodie, akordy  a nápady na texty pro album vznikali při cestování mezi Finskem, Polskem a žižkovskou věží. Chtěl jsem ale, abychom k nahrávání přistoupili jinak, než při Tichých láskách. Tam byly písně předem složené a s drobnými úpravami se natočily. Teď jsem chtěl, aby se to odehrálo v jeden čas na jednom místě a mezi mnou a Marií.“ Výsledkem byl odjezd do roubené chalupy v Lužických horách i s celým nahrávacím zařízením a tvůrčí proces, který vyústil v nové album. I když, jak Kieslowski poznamenává, občas bylo obtížné dodržet časový harmonogram. „ Nejtěžší bylo, že v místnostech, kde jsme nahrávali, jsme zároveň bydleli, vařili, vymýšleli…Bylo příliš snadné zakopnout o postel,  ještě chvíli přemýšlet, pak káva, naštípat dříví…

Album Na nože vychází digitálně, na CD, ale i na vinylu a také v limitované edici. Tří set kusová limitovaná edice bude obsahovat bonusový disk, který obsahuje navíc pětačtyřicet minut a devět tracků. Na bonusovém CD najdete EP Tanečnice a zároveň odhalenou lásku dua Kieslowski k elektronické hudbě. „Ano, je to tak. My máme veškerou hudbu k tanci rádi… :)„ přitakává  DKP. „Vážně, k elektronické hudbě máme oba úzký vztah. Oba máme zkušenosti se zpíváním s DJ's, což nás dost baví a občas si to s chutí zopakujeme.“  O sedm remixovaných skladeb se postarali Nauzea Orchestra, Martin E. Kyšperský, Ondřej Ježek, Kittchen, Kim Pixa, Amak Golden a Jan Brambůrek. Limitovaná edice bude za stejnou cenu jako standartní album, ale získá ho prvních tři sta zájemců.

A vlastně možná právě spřízněnost s elektronickou hudbou předurčí další směr kapely Kieslowski, jak se svěřuje DKP. „Minulý týden nás oslovil Guy Van Nueten, že by chtěl remixovat jednu naši věc. Je to belgický pianista a producent, se kterým se osobně vůbec neznáme. Je to neuvěřitelné, že českou kapelu takhle někdo osloví a možná je to začátek cesty k dalšímu albu. Uvažujeme totiž velmi vážně o natáčení mimo ČR a s lidmi, kteří neumí česky.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Acoustic | Folk

obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MC 79 Kč
MP3 149 Kč
LP 899 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
WAV+mp3 249 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Bran

An delienn
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY









O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×