Band Of Heysek

Band of Heysek je parta hejsků, kteří skládají a hrají vlastní živočišné, blues načichlé, syrově špinavé písně.

Kapela vznikla v roce 2015. Všichni tři muzikanti se znají velmi dlouho a velmi dobře z různých brněnských kapel. Jejich nultý koncert na festivalu Eurotrialog v Mikulově se natolik líbil, že jednak dostali pozvání i na další ročník, ale také nabídku na předskakování slavných The Smokie v Ostravě (2015). Od té doby koncertují v klubech a na festivalech zejména v Čechách, ale i Polsku, Bosně a Slovensku včetně věhlasného BluesAlive (2017) či předskakování The Animals v brněnském SONO centru (2018).

 

Debutové album SHOVEL & MATTOCK (Indies Scope 9/2017) získalo velmi pochvalné recenze a otevřelo tím kapele brány klubů a festivalů. Na jaře 2019 nahráli v Orlických horách v dřevité atmosféře roubené chalupy své druhé album I’M GLAD I MET YOU (Indies Scope 9/2019) a množství materiálu si dokonce řeklo o vydaní na vinylovém 2LP. Na tomto albu se velkou měrou podílel také bosenský klávesový virtuoz Omer Blentić, který se pravidelně ke kapele připojuje při speciálních koncertech, turné nebo nahrávání.

 

Na podzim roku 2018 doprovázeli trojici bluesmanů z Mississippi na česko-polském miniturné se zastávkou i na šumperském BluesAlive. V létě 2019 naopak zamířili se svým koncertním setem na jejich domovský festival v USA North Mississippi Hill Country Picnic. Na závěr svého bluesového putování zavítali do nahrávacího studia ve Water Valley spolu se dvěma vzácnými hosty - Kenny Brownem a R.L. Boycem (nominován v roce 2017 na cenu Grammy v katergorii blues). Z dvoudenní nahrávací frekvence kapela připravila k vydání dvě samostatná alba, z nichž první „R.L. BOYCE & BAND OF HEYSEK feat. KENNY BROWN – JUKE MY JOINT“ vychází 4/2020 opět u Indies Scope, druhá zatím čeká na své vydání.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×