obal alba

Letní kapela

Letní kapela

Indies Scope / 2022
Žánry: rock
2664589
CD 297 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 149 Kč
LP 474 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 249 Kč

O ALBU

Písně horských peřejí a letních bystřin. Nový projekt Jaromíra Švejdíka aka Jaromír 99 se jmenuje Letní kapela a stejnojmenné debutové album vychází v pondělí 23.5. 2022.

 

“Je to ručně udělaná, řemeslná deska!”

 

Letní kapela s Jaromírem Švejdíkem (Jaromír 99) nabízí na debutovém albu rockový výlet za písničkou horským krajem rockové melancholie a nezčeřené vícehlasé pohody. Čistý sound nahrávky Dušana Neuwertha deroucí se z pramenů Jesenické inspirace je poháněný přívalem vzpomínek a příběhů Jaromíra 99. Vše se probublalo skzr mlhu deprese a ozářené jarním sluncem ve výsledku stvořilo brilantní celek jedenácti písní Letní kapely. Texty Jaromíra 99 jsou součástí právě vydávané knihy Mimosezóna (nakladatelství Host).

 

Vycházíme rockových základů, ale doufám že je v tom cítit blues, country, folk i folklor. Chtěli jsme aby to byla ručně udělaná, řemeslná deska”, sděluje Jaromír 99 a zároveň neskrývá nadšení z výsledku. “Za mě je to zatím zvukově nejlepší deska na které jsem se podílel. Za to samozřejmě hlavně vděčíme producentovi Dušanovi Neuwerthovi, který dal desce neuvěřitelnou péči. Songy jako takové bych nerad hodnotil, to ukáže až čas.

 

Letní kapela je nový projekt zpěváka a výtvarníka Jaromíra 99 (Priessnitz, Umakart, Jaromír 99 & The Bombers, Kafka Band). Projekt se zrodil v období covidových zákazů a postupně přerostl v plnohodnotnou kapelu. Po prvních koncertech se uzrál záměr natočit celé album a i přes svůj název nepůjde o písničky na jedno období. Že je Letní kapela spontánní název přiznává i Jaromír 99:  “Název Letní kapela spíš odkazuje na dobu kdy jsme se s muzikanty scházeli a muzicírovali. Při nahrávání jsme v první řadě chtěli, aby z toho byla cítit radost z muziky. Zda jsou letní nebo ne, nehrálo roli. Spíš jsem se snažil aby texty měli nějakou společnou neviditelnou červenou nit, která dává albu smysl.

 

A že texty Jaromíra 99 snesou ty nejvyšší měřítka dokazuje aktuální kniha vydavatelství Host. Pod názvem Mimosezóna je zachyceno třicet let tvorby Jaromíra Švejdíka. Texty jsou v knize řazeny chronologicky a tak závěr knihy patří Letní kapele a tak trochu i vzpomínání.

Ty texty pro Letní kapelu se nějak vybublali na povrch při mých kovidových procházkách podél řeky, mezi stromy, na polních cestách. Jsou to střípky vzpomínek, na rodiče, první lásku, dům kde jsem prožill dětství … Přesto myslím, že je to celé napsané smířlivě. snažím se brát svět takový jaký je, i když je to někdy těžký.

 

 

Letní kapela:

Jaromír Švejdík: zpěv

Vojtěch Šeliga: klávesové nástroje

Zdeněk Regal Jurčík: bicí, zvonkohra, melodica, zpěv, kytara

Apostolos Joanidis: kytary, bouzouki, foukací harmonika

Petr Wazy Weiser: basová kytara, zpěv

Lukáš Morávek: kytary, ukulele, trumpeta, zpěv


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×