obal alba

Zimnice

Kateřina Göttlichová

Indies Scope / 2021
Žánry: world music, folk
2664584
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Debutové album Zimnice Kateřiny Göttlichové mísí slovanské lidovky a world music. Zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka Kateřina Göttlichová vydává album Zimnice. Na debutovém sólovém počinu spoluzakladatelky cenami Anděl ověnčených BraAgas hostovali všestranný hudebník Jan Balcar, jazzový kontrabasista Petr Tichý a klávesista David Göttlich.

Jedenáctiskladbová nahrávka staví texty slovanských lidových písní s autorskou folklorní hudbou do kontrastu dnešních technologií. Spleť žánrových kořenů se rozpíná od romské, balkánské až po hispánskou hudbu. Minimalistické prvky vrzání, skřípění a dalších přirozených zvuků akustických nástrojů jako kytara nebo nyckelharpa byly smíchány do smyček s příměsí elektroniky. Skladby byly nahrány a smíchány v Bros studiu Janem Balcarem. Masteringu se chopil Pavel Karlík ze SONO studia. Producentsky na albu spolupracovali Balcar s Davidem Göttlichem, kteří se ujali kytary a kláves. Petr Tický kromě kontrabasu nahrál pozounové party. Göttlichová svůj zpěv doprovází na nyckelharpu a akustickou kytaru.

 

„Texty lidových písní jsou mojí velkou vášní už dlouhou dobu. Skrývají se v nich příběhy a modely podobné napříč kulturami a staletími. Slouží jako poučení, varování, terapie, podpora. Pročítala jsem sborníky z devatenáctého století od Františka Sušila a Karla Jaromíra Erbena a hledala v textech to, co se mnou bude zrovna nejvíc rezonovat, nebo mne bude inspirovat ke zhudebnění,” říká Kateřina Göttlichová.

 

Kateřina Göttlichová je spolu s převážně ženskou kapelou BraAgas, která interpretuje lidovou hudbu od Španělska až po Balkán, držitelkou několika ocenění Anděl v žánrové kategorii world music. Jejich poslední album O ptácích a rybách se objevilo červnu 2018 na třetí příčce mezinárodního žebříčku World Music Charts Europe. Producent Zimnice a člen koncertní kapely projektu Jan Balcar složil hudbu například pro divadelní hru Isole souboru Cirk La Putyka nebo se podílel na albech BraAgas. Společně s Göttlichovou působili také v projektu Carnem.

 

„Jsem moc ráda, že se Honza Balcar a Petr Tichý rozhodli se mnou hrát i naživo a to i přes jejich velké vytížení v dalších hudebních projektech. Na housle se k nám přidá Vladimír Pavlíček,” doplňuje Göttlichová.

 

 


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT World music | Folk

obal alba

Čankišou

Lé La
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Tim Eriksen a Folkové prázdniny

Northern Roots Live In Náměšť - FP 2008
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×