obal alba

Ječmen a pšenice

Krajina Ró

Indies Scope / 2020
Žánry: rock
KRR01
MP3bitrate 256-320 kbps 15 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 19 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 25 Kč

O ALBU

Krajina Ró je nový, zahuštěný kus hudebního světa, ve kterém se rodí písničky. Žije v něm tajemná, krásná dívka nevšedního hlasu a tři mimořádně talentovaní chlapci, jejichž um si už stačil získat uznání. S nimi, v přirozené symbióze, obývá Krajinu Ró i jeden z dosud žijících mužů tzv. rizikové skupiny. Písnička Ječmen a pšenice je první vlaštovkou Krajiny Ró z alba Hotel Blázen plánovaného na podzim.

 

Na přiloženém videu Krajina Ró po natočení skladby Ječmen a pšenice unaveně stoupá. „Narodili jsme se, abychom byli na správném místě, ve správnou chvíli, tak aby vrstva ledu ze zmrzlých trsů trávy, přenesla se do nás, do archivů hlavy,“ zpívá Anička, zpěvačka a herečka, která je dívkou z Krajiny Ró. „Jdeme vedle sebe, prostředkem silnice, napravo ječmen, nalevo pšenice. Dáváme si pozor na kroky na slova, ve vzduchu lítá pára, je doba párová,“  pokračuje dále v duetu.

 

Singl Ječmen a pšenice: https://youtu.be/KJADi5H_Cnw

 

V Krajině Ró se kromě působivého, barevného altu a různě tvarovaného barytonu daří především výrazným tónům elektrické kytary, která, obklopena nápady a nejrůznějšími elektronickými nevšednostmi, dodává hudbě mízu současného zvuku. Baskytara i bicí se tohoto procesu ochotně účastní a spolehlivě vrůstají do středních i výstředních proudů zjitřených rockových přeháněk, či líně se převalujících sametových nálad. A právě někde uprostřed, mezi těmito kraji, se Krajinou Ró vydala písnička Ječmen a pšenice.

 

Vše živé v Krajině Ró vyrůstá přímo z autorského podhoubí jejích pěti obyvatel. „V úplně nové kapele se nám podařilo propojit několik silných hudebních osobností. A tohle je naše úplně první vlaštovka. Samota už tuší, že půjde domů sama. Nalevo i napravo se zapaluje sláma,“ uzavírá dívka z Krajiny Ró. A přestože kapela chce až do září zůstat obestřena tajemstvím, už jen podle názvu není těžké rozklíčovat, kdo je její součástí.

 

Jedenáct původních písniček bylo pod dohledem zvukového mistra Ondřeje Ježka natočeno na nové album, které se pod názvem Hotel Blázen zcela otevře světu v říjnu (2020) u Indies Scope. Pokud podzim již opravdu zažehná virulózní nácvik konce světa, začne Krajina Ró dodávat úrodu i na koncertní podia.


SKLADBY

ukázka název zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×