obal alba

Hoy Nazan

Korjen

Indies Scope / 2019
Žánry: world music
KRJ01
MP3bitrate 256-320 kbps 15 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 19 Kč

O ALBU

Korjen se vrací zpět na pódia a přidává novou nahrávku. Korjen je jiskřivé propojení tria zpěvaček z Bosny, Polska a Slovenska, doplněné skvělými hudebníky z různých koutů Čech. Nový singl Hoy Nazan představuje Korjen po dlouhé pauze. Arménská lidová skladba v originální produkci teto šestice zní svěže a ukazuje jak současně může world music znít. Na podzim letošního roku připravují Korjen celé album.

Korjen vznikl díky lásce a přitažlivosti k živému odkazu tradiční hudby. V roce 2010 se v Praze potkala trojice zpěvaček z Bosny, Polska a Slovenska (šmrncnutého Arménií) s hudebníky z různých koutů Čech. Vznikla kapela, která v kulisách své originální estetiky nechává zaznívat písně kořenů svých zpěvaček. Jiskra společné tvorby a kamarádství, které hudbou prosakuje, si našli své publikum na koncertech i festivalech na domácí i zahraniční scéně (např. Refu Fest, Beseda u Bigbítu, World Fest,Tree of Life (AT), Jazz Dock, Stará Pekárna, Habrovka, ...). Tradiční písně mají v hudbě kapely Korjen čestné místo, protože nesou melodiku a odkaz kořenů svých zemí. Je to ženská složka kapely, která střeží původní formu provázanou s podstatou písně. Ta mužská část ji oživuje, znepokojuje, rozvíjí a posouvá za hranice stylu. 


První eponymní CD vydala kapela vlastním nákladem a pokřtila ho v roce 2012 v Libeňské synagoze, kde se jejich písně dočkaly divadelního ztvárnění. Nové album, které vzniklo v produkci Matouše Godíka, vyjde na podzim 2019. Album, na kterém je významným hostem polský multiinstrumentalista Lukasz Sabat, je shrnutím jednoho dlouhého úseku společné tvorby. Příběh Korjenu tím rozhodně nekončí...


SKLADBY

ukázka název zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT World music

obal alba

Čankišou

Lé La
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Tim Eriksen a Folkové prázdniny

Northern Roots Live In Náměšť - FP 2008
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×