obal alba

Invisible Roots

KattyGyal Kenta

Vlastní náklad / 2019
Žánry: reggae
KTG001-2
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Zpěvačka KattyGyal Kenta s unikátní barvou hlasu se na hudebních stagích aktivně pohybuje již více než 13 let. Většinu tohoto času působila na reggae scéně, vydávala singly a natočila také několik videoklipů. Nyní ale uzrál čas na dlouho očekávané album. Pestrou nahrávku reggae vymezenou v oblasti dubu a digitalu tvoří skladby od 9 producentů z celé Evropy.

 

Deska je zvukově velmi rozmanitá, v její skladbě však panuje skoro přírodní řád. “Strom začíná kořeny, které mu pomáhají pevně stát, aby se jeho kmen a koruna mohly šplhat vzhůru”, vysvětluje Kenta. “Moje album začíná rocksteady a new roots skladbami, jako zástupci začátků reggae všeobecně i mých začátků v kapele SAS - mých kořenů. Druhá polovina alba však neskrytě patří steppa dubu, který mě absolutně pohltil a unáší mě vzhůru do vesmíru.”

 

V posledních třech letech se Kenta při cestování na své live shows blíže seznámila se soundsystémovou kulturou a naprosto propadla dubu. To se samozřejmě promítlo i do její tvorby, a tak v aktuálním playlistu najdeme reggae striktněji vymezené právě do dubu a digitalu. Přesto je celá deska velmi pestrá. Jednotlivé písně totiž pocházejí z produkce celkem 9 producentů z celé Evropy.  Celé album pak bylo nahráno, smícháno a zmasterováno v pražském Mustakillah Studio, kde Yukimura, dubový selektor a producent, cíleně podtrhl basovou podstatu tracků.

 

Kromě producentské spolupráce nabízí album i další hosty. Prvním je v Praze žijící keňan Fyah Son Bantu. Při psaní písně Free decision si ho Kenta vybrala zcela záměrně pro jeho barvu hlasu a celou skladbu pak zarámovala práce švédského producenta Doobie Sound. U singlu Television Mad mohli fanoušci zaznamenat v Londýně žijícího jamajského veterána Jah Walk ´n´ Skank Screechy. Cesty Kenty a Screechyho se v minulosti již několikrát setkaly, vzniklo mezi nimi neobvyklé přátelství a společná spolupráce při nahrávání nového alba tak byla nevyhnutelným pokračováním.

 

Dubwise oslovil KattyGyal Kentu nejen hudebně, ale i svým duchovním rozměrem. Dub je totiž vždy doprovázen texty s hlubším obsahem a nádechem spirituality. Nabízí rovnováhu mezi hlubokou myšlenkou a dynamickou elektronickou hudbou. Kentiny texty jsou o hledání rovnováhy mezi přírodou a městem, mezi zrychlenou moderní dobou a vnitřním klidem člověka a o hledání sama sebe.

 


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Reggae

obal alba

KattyGyal Kenta

Invisible Roots
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
WAV+mp3 199 Kč
obal alba

Švihadlo

Vůně trávy
Dostupné varianty
CD 299 Kč
LP 449 Kč
obal alba

Dub Colossus

A Town Called Addis
Dostupné varianty
CD 399 Kč
obal alba

Švihadlo

Oči otevřený
Dostupné varianty
CD 150 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×