obal alba

Neboj

Cermaque

Indies Scope / 2017
Žánry: alternative, folk
MAM577
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Neboj. Postav se strachu. Předsudkům svým i svého okolí. Neboj se jasně postavit za svobodu, za fantazii, za lásku k bližnímu.

Básník, režisér a písničkář Jakub Čermák vystupující jako Cermaque představuje svou osmou desku s názvem Neboj. Nahrávka pulsuje od  nezávislého folku po alternativní hiphop a spolu s Cermaque album připravovalo množství hostujících muzikantů a producentů jako jsou například Aid Kid, Jan Kratochvíl (DVA), Ondřej Ježek nebo izraelský kytarista Shlomi Mor. Texty na albu reagují na společenský vývoj v Čechách i ve světě v posledních letech a Cermaque v nich vypraví o strachu, o zmatení jazyků, o rozdělené společnosti, ale v pozadí i – o naději. 

Na nahrávce Neboj spolupracovala řada výjimečných tuzemských i zahraničních hostů, např. elektroničtí producenti Aid Kid, Jan Kratochvíl (DVA) či Néro Scartch; švédský multiinstrumentalista a spoluautor většiny aranží Chris Strandh; zpěvačky Iamme Candlewick a Beata Bocek; světově uznávaný izraelský pianista Guy Mintus; a další. „Za poslední tři roky se mi nashromáždila řada písní reagujících na aktuální dění .“ Svěřuje se Cermaque. „A když jsem začal album připravovat, oslovil jsem s jeho konceptem lidi z hudební scény, kterých si vážím. Většinou hned souhlasili a šli do toho se mnou.“ Rozmanité skladby a různé pohledy jednotlivých producentů na zpracování stmelil ve skvělou nahrávku zvukový mistr Ondřej Ježek.

Cermaque  přiznává, že je tato nahrávka nejen apelem, ale i velmi osobní výpovědí. Když se mi před třemi lety narodila dcera Agátka, napsal jsem jí písničku. Ta zakončuje naší zatím poslední desku Gravitace refrénem „já mám jen přání jediný/ ať se ti vyhnou dějiny“. Bohužel, dějiny jakoby se od té doby spíš přibližovaly. Takže došlo k tomu, že moje nová sólová deska je tematická. Výsledkem je moje vize o stavu společnosti a výzva, která je i titulem celé desky: NEBOJ. Neboj. Postav se strachu. Předsudkům svým i svého okolí. Neboj se jasně postavit za svobodu, za fantazii, za lásku k bližnímu. V duchu si tohle opakuju furt.

Touhle deskou se to společně pokoušíme říct i nahlas.“


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Alternative | Folk

obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MC 79 Kč
MP3 149 Kč
LP 899 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
WAV+mp3 249 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Bran

An delienn
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×