obal alba

Rodinné album

Cermaque

Indies Scope / 2014
Žánry: folk, alternative
MAM538
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU


Emocemi nabitá autorská nahrávka Rodinné album od Jakuba Čermáka aka Cermaque představuje tohoto charismatického písničkáře v dospělejší podobě nejen hudebně, ale i textově. Nenechte se mýlit názvem, album není určené celé rodině, ale každému, komu nejsou cizí inteligentní texty a dotažené folkové písně.

Nová sólová deska Jakuba Čermáka je zároveň deskou jeho široké (nejen) hudební rodiny. Pro celé album je určující, že nahrávka vznikala v přelomovém období - Jakubovi a jeho dvornímu klarinetistovi Kaiovi Machovi se během natáčení narodily dcery Agáta a Johanka (na desku se je podařilo také zaznamenat a "účinkují" v skladbě Antoníne). Posun do nové životní etapy je jedním z hlavních témat alba, které se od někdejších tuláckých výkřiků dobírá k intimnějším zpovědím, hledání základních hodnot a kritické, ale zároveň smířlivé a láskyplné reflexi současné středoevropské reality.

Kromě členů obnoveného kapelního projektu Cirkus Cermaque na desce hostují muzikantské špičky z řad Jakubových přátel - členové kapely Zrní, M. E. Kyšperský ze skupiny Květy, akordeonistka a skladatelka Lucie Vítková, kytarista Rémy Reber, zpěvačky Raisa Basinho a Iamme Candlewick či vicemistr světa ve hře na elektrické bicí Jarda Noga.

Křehké a působivé aranže umocňuje i - oproti předchozím albům - modernější zvukové pojetí desky, které vznikalo ve zvukařské spolupráci s bratry Martinem a Tomášem Havleny v libereckém studiu Resound. O mastering desky se postaral Ondřej Ježek ze studia Jámor.

Rukodělný obal 1. edice vznikal v intenzivní produkční a výtvarné spolupráci s grafikem Jiřím Vydrou péčí pracovníků v chráněných dílnách libereckého Domova Harcov.

Křest desky proběhne 31.3. v pražském klubu PILOT. Spolu s obnoveným kapelním projektem Cirkus Cermaque (doplněným nově o geniálního bubeníka Jardu Nogu) vystoupí i legendární kapela Už jsme doma.

Brněnský křest desky bude 15.5. v Kabinetu múz. Cirkus Cermaque zahraje spolu s kapelou Květy.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folk | Alternative

obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MC 79 Kč
MP3 149 Kč
LP 899 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
WAV+mp3 249 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Bran

An delienn
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×