obal alba

Demo 1994

Prouza

Indies Scope / 2024
Žánry: rock
PROUZA1994
MP3bitrate 256-320 kbps 69 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 99 Kč

O ALBU

Kytarové devadesátky v plné síle. Prouza zveřejňuje nikdy nevydaný demosnímek z roku 1994.

Pěti písňové EP s prozaickým názvem “demo 1994” vydává kapela Prouza. Tento raritní materiál obsahuje neupravené originální nahrávky z poloviny devadesátých let, kdy kapela měla za sebou dvě řadové alba (V Otrhaném domě a Ve  dne v noci). Kapela se připravovala na třetí album, když došlo k jejímu rozpadu a v roce 1994 zpěvák Tomáš “Tomašisko” Hampel, náhle skupinu opouští. To znamenalo na dlouhé roky pro kapelu Prouza konec. Po miléniu došlo k návratu na pódia a v současné době kapela má za sebou další dvě řadová alba, pravidelně koncertuje v nové sestavě a připravuje páté album na jaro roku 2025. Nyní je možné nechát se ovanout nostalgickou vzpomínkou doby a po třiceti letech si poslechnout pětipísňový fragment z nikdy nevydaného alba.   

Nahrávka je trochu opředena tajemství, některé informace už nejsou známy, jak potvrzuje Tomáš Gavlas: “Dneska již bohužel přesně nevíme den a měsíc natáčení, natáčelo se v domácím studiu Radomíra Plašovského, kterému ale každý říkal Šťávička. Nahrávku kterou dnes prezentujeme jako demo, je vlastně nezmasterovaný materiál, pro třetí desku Prouzy, která nebyla dotočena a nevyšla kvůli rozpadu tehdejší sestavy.” Nahrávka se na pirátských kazetách šíří dodnes, ale oficiálně nikdy nebyla zveřejněna. Přesto můžou současným navštěvníkům koncertů znít písničky velmi povědomě. “Naživo hrajeme písničky Najdeš mě tam, O vodě a brzy přidáme do seznamu hraných věcí i temnou Beznaděj, bezmocnost,” doplňuje informace Tomáš Gavlas.

Kapela Prouza hraje od letošního roku v nové sestavě Gavlas, Franek, Svoboda, Buš a Typovský. “Za poslední půlrok došlo ke změně na postu kytaristy a bubeníka a je tu nová energie i svěží vítr u nové tvorby (novým členům je 17 let). Takže teď pracujeme pilně na novém materiálu, který chceme v průběhu podzimu natočit na nové album.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×