obal alba

Inviolate

Steve Vai

Bertus / 2022
Žánry: rock
4C6358
CD 359 Kč
dočasně nedostupné
LP 539 Kč

O ALBU

Během více než 40leté kariéry Steve Vai rutinně proměnil to, co se zdálo být neuvěřitelně nemožné, v něco velmi, velmi možného... a stále také i pobuřujícího. Od doby, kdy hrál na „kytaru“ Franka Zappy až po jeho novější rozsáhlou a objevnou sólovou práci, Vai neustále zpochybňoval představy o tradiční hře na kytaru a kompozici – a nejednou dokonce přetvářel i samotný nástroj. Což jak přiznává,
není nutně jeho záměrem."Nebudu sedět a říkat: 'Dobře, co teď můžu dělat, když to posouvá hranice?",
vysvětluje Vai svůj přístup ke kytaře. „Co si říkám, je: ‚Dobře, Vai – co teď uděláš je to, co tě bude zajímat, co tě bude fascinovat a je to jiné než cokoli, co jsi dělal předtím…? Odpověď na tuto otázku přichází v podobě Vaiova nejnovějšího a desátého sólového alba ´Inviolate´, devítiskladbového opusu, který neskutečně posouvá hranice instrumentální kytarové hudby. Tentokrát Vai doslova vynalezl nejen novou kytaru, ale také novou techniku hry na kytaru. ´Inviolate´ zároveň představuje svou nejkoncentrovanější, nejefektivnější a i povzbuzující tvorbu za poslední roky. „Je to velmi „vaiovské“, ať už to znamená cokoliv,“ říká Steve a pak se zasměje. „Inviolate„ je velmi upřímná hudba a devět pěkně hustých all-instrumentálních skladeb, které jsem zachytil přesně tak, abych je mohl zahrát naživo pro lidi.

Tracklist:

1. Teeth of the Hydra
2. Zeus in Chains
3. Little Pretty
4. Candle Power
5. Apollo in Color
6. Avalancha
7. Greenish Blues
8. Knappsack
9. Sandman Cloud Mist

Rok vydání: 2022

O tom, že kytarový virtuóz Steve Vai, na 28. ledna chystá nové album „Inviolate“, jsme už psali. Teď vám přinášíme k poslechu i první song „Little Pretty“ a pohled na jeho novou – vskutku nevšední – kytaru, kterou si Vai při příležitosti vydání alba nechal vyrobit. Nová krasavice vyvedená ve steampunkovém designu v sobě spojuje sedmistrunnou a dvanáctistrunnou kytaru a k tomu ještě čtyřstrunnou baskytaru. Ostatně, tři krky jí vysloužily jméno Hydra. Krky jsou přitom pololubové, část strun je rezonančních. Krom toho se podivuhodná kytara může pochlubit jednocívkovými snímači, humbuckerem, piezo snímačem či tremolo a floating kobylkou. „Je to nástroj neuvěřitelné konstrukce. S takovou kytarou jsem musel vytvořit opravdové hudební dílo, ne jen tak něco,“ říká Steve Vai.


 




MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×