obal alba

LES

-123min.

Indies Scope / 2019
Žánry: rock
ZDF001
CD 299 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 149 Kč
LP 499 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 249 Kč

O ALBU

Jsou to téměř tři roky, co se -123min. vrátili na scénu a nyní nadešel čas na nové album.
LES vychází v pátek 20. 9. a velkým překvapením pro posluchače je i radikální změna, kterou tvoří texty v českém jazyce. Avšak hudebně nová nahrávka navazuje na „Minuty“ tak, jak je známe. „Písničky alba LES vznikaly převážně v lese. Les je prostor, kde se nejlépe spojím s intuicí, vypnu myšlenky a soustředím se jen na tvoření,“ říká frontman Zdeněk Bína a dodává: „Doposud jsem pro skládání nenašel lepší místo.“  

 

-123min. vydali v letech 1996 – 2009 šest alb a v roce 1999 získali Cenu Anděl za Objev roku. Kapela tehdy hojně koncertovala v zahraničí, například v Holandsku, Belgii, Anglii, Polsku, na Ukrajině, Slovensku, v Americe, Francii a dalších. Za léta působení se stala na naší hudební scéně doslova kultovní skupinou. Její největší síla spočívá především v živých energických koncertech, jež jsou z velké části tvořeny improvizací. Formaci tvoří trio vysoce respektovaných muzikantů: Zdeněk Bína (zpěv, kytara), Fredrik Janáček (basa) a Dano Šoltis (bicí). 

Po deseti letech teď „Minuty“ vydávají sedmé album LES. Deska je hudební bonboniérou, v níž se mísí soul, alternativa, rock, pop, ethno, nová hudba a funk.

 

Z přátelství vzešly veškeré tvůrčí procesy a byly pro kapelu naprosto přirozené. S hudbou, kterou Zdeněk našel v lese, přijížděl následně do pražské zkušebny, kde s Fredrikem a Danem  pracovali na tvorbě desky bez omezení času, dokud nenašli pro každou skladbu optimální tvar.

 

Album je složeno z vnitřních otázek, jež si klademe vůči vnější realitě. „V textech se objevily dvě roviny, jedna vztahující se k někomu blízkému a druhá pojící se k něčemu, co nás přesahuje,“ říká Bína. Kapela natočila LES ve studiu Sono Records v Nouzově a nahrávka obsahuje celkem devět skladeb. Hostujícím umělcem na nahrávce je legendární francouzský trumpetista Erik Truffaz.

 

-123min. našli s Erikem Truffazem silné osobní a hudební pouto, a to vyústilo i ve spolupráci na skladbě Les. Nahrávku mu kapela poslala a geniální jazzman ji dotočil ve Francii ve studiu. Výsledkem je sedmiminutová píseň, k níže se plánuje videoklip.

 

Deska vyjde během podzimu také na vinylu a bude dostupná na všech streamovacích a digitálních platformách.

 

„Minuty“ vyráží s novým albem na celorepublikové turné, které odstartuje 25. 9. křtem v Lucerna Music Baru a v průběhu podzimu zavítají do více než dvaceti českých měst.



SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY



    O NÁKUPU
    © Indies Scope

    IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
    ×