obal alba

Září

Zvíře jménem Podzim

Indies Scope / 2019
Žánry: alternative
2664525
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 499 Kč
dočasně nedostupné
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Původně se jednalo o projekt na jedno album a dva až tři roky koncertování. Pak se začalo rýsovat závěrečné EP. Nakonec se mnohohlavý orchestr Zvíře jménem Podzim vrátil s regulérní druhou deskou Září. S eponymním albem ji spojují české texty a rukopis rostoucího talentu Jakuba Königa, hudebně je ovšem daleko pestřejší. Producent Pjoni, jemuž zdatně sekundovalo zvíře jménem Aid Kid, z nahrávky učinil jednu z nejsilnějších elektropopových desek, která u nás kdy vyšla. Je uvěřitelná, plná křehkosti a naděje. Sycená tepajícím srdcem lidského zvířete.

 

„Tuhle sadu písniček jsem prostě nemohl dostat z hlavy, zeptal jsem se ostatních a rozhodli jsme se, že je zaznamenáme. Nikdo od nás nic nečeká, což je samo o sobě super. Druhá deska je bezva dárek na rozloučenou, letos ještě podzimní šňůru odjedeme, ale napřesrok na podzim pošleme to naše milované zvíře slavnostně spát. Takhle obrovitánská věc se nedá tahat donekonečna a musí včas skončit. No a jelikož je Září deska jaksi navíc, takovej parádní bonus, chtěli jsme si ji užít a pořádně se vyřádit. I proto jsme oslovili Pjoniho. A ten se nenechal přemlouvat,“ říká König. 

 

Zvíře jménem Podzim už od úvodní titulní skladby Září rozvíjí jemnost, kterou v Česku před časem definovali mj. Bratři Orffové. „Orffové pro mne kdysi byli velká záchrana. Když jsem přišel do Prahy, všichni kamarádi se tý jemnosti a otevřenosti až kýčovitosti děsně pošklebovali. Hodně dlouho mi trvalo si uvědomit, že takhle výrazná vlastní cesta a přístup, netypickej pro alternativní scénu, je kromě nevýhody i velkou výhodou,“ dodává König s tím, že pouze na křehkosti deska nestojí. 

 

Tematicky se na albu prolínají dvě roviny, vlčí a psí. Dva principy, které má každý z nás. Dvě odlišné, a přesto navzájem komunikující poloviny alba. Deklamace Ondřeje Mataje a rytmika songu Vlčí srdce pak kapelu nečekaně přibližuje až k hiphopové scéně a naléhavosti např. Ondřeje Anděry a WWW. „Jsme děti stejný smečky / Pod stejnejma hvězdama letíme nocí / A v očích nesem stejnej měsíc / Pod kterým děláme ty svý krvavý věci.“


„Skoro jsem uvěřil, že to po čem pátrám / Není víc, než jen mý zbožný přání / Skoro jsem uvěřil tomu, že jsem špatný / Rozbitý, slabý, pokažený, zlý a sám,“ zpívá König v Zářící, jedné ze zásadních skladeb alba, kde dokonce netradičně slapuje na baskytaru. „To byla první písnička, u který mi došlo, že budeme muset udělat ještě desku. Že to je pro mne autorsky důležitej moment. Nová perspektiva. Stejně jako ty zážitky, který za tou písní stojej a představujou nový perspektivy v mým životě,“ upřesňuje König


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Alternative

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MC 79 Kč
MP3 149 Kč
LP 899 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
WAV+mp3 249 Kč
obal alba

Květy

Jablko jejího peří
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Květy

Myjau
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 549 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×