obal alba

Time Left Behind

Mosskin

Vlastní náklad / 2015
Žánry: folkrock
MSK01
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Už sám název hudebního tělesa Mosskin napovídá o tom, co vás po vložení CD do přehrávače, čeká. Název je totiž tvořen spojením slov Moss (mech) a Skin (kůže) a podobným pocitem, jako máme při pohlazení mechu, nebo kůže někoho blízkého nás naplní i každý tón, který k nám interpreti posílají. A nejsou to ledajací interpreti, podařilo se jim totiž v Mosskin vyvážit tři rozdílné živly a kultury, čímž docílili hudební vyváženosti. Počátky Mosskin sahají do roku 2011, kdy začal frontman skupiny Chris Coleman (kytara, zpěv, ukulele) tvořit s valašskou houslistkou Evou Kudrnovou (housle, zpěv, xylofon). Chris si s sebou ze své rodné země (Minnesoty) přinesl lásku ke starému americkému folku a ze své životní pouti zase klid a vyrovnanost. Tak vypadá i jeho styl hry. Folkově meditativní. Eva zase měla zkušenosti z několika hudebních těles, zejména však z cimbálové muziky Javořina. Propojením těchto rozdílných kultur docílili společně velmi zajímavé fúze nejen amerického folku a valašského folklóru, ale hlavně Chrisova poklidu a Eviny přirozené živelnosti a bezprostřednosti. Jin a Jang v tomto případě zcela zafungoval a protipóly se složily do přesně zapadajícího celku.
Trojlístek pak uzavřel v roce 2014 švédský multiinstrumentalista Christoffer Strandh (baskytara, kytara), který do celého uskupení vnesl svůj nadhled, nadšení pro hudební experiment a hru s harmoniemi.

Na albu Time Left Behind jde trio ovšem ještě dál. Nejen, že se jim podařilo na celé desce udržet atmosféru a vzájemné napojení, pozvali si také několik výborných hudebníků, které do svého nápadu hluboce vtáhli. Stopu na albu po sobě zanechali také Beata Bocek (Beata Bocek, MDŽ) Tomáš Hubáček (Listolet, HUSO), Maok (Maok), Martin Susedík (Černý čaj, Listolet), Will Philips a James Stevens.

Album se nahrávalo na podzim a v zimě 2014/2015 za pomoci nahrávacího studia Gloria Records v Rožnově pod Radhoštěm. Pro závěrečný mastering je využito analogové technologie a vyniká tak přirozená barva zvuku nástrojů a hlasů.

CD je zabaleno v digipacku s jedinečnou grafikou Moniky Mincewicz.

Chris Coleman – zpěv, kytara, ukulele
Eva Kudrnová – zpěv, housle, xylofon
Christoffer Strandh – španělská a basová kytara

Hosté:
Beata Bocek – zpěv
Tomáš Hubáček – akordeon
Maok – smyčcová kytara, efekty
Martin Susedík – španělská kytara, mandolína
Will Philips – syntezátor
James Stevens – syntezátor

 


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folkrock

obal alba

Traband

Domasa
Dostupné varianty
MP3 99 Kč
CD limit. ed. 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Koňaboj

Zdálo sa ně, zdálo...
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Tomáš Kočko & Orchestr

Godula
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Traband

Neslýchané (CD+DVD)
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jarret

Za hrany
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Lucie Redlová

Křižovatka
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×