obal alba

Lešť

Ladě

Indies Happy Trails / 2015
Žánry: rock, underground
MAM704
CD 269 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 359 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Novým albem Lešť navazují Ladě na své předchozí CD Kalná, které se stalo velkou senzací na české alternativní scéně v roce 2011. Publicista Ondřej Bezr tehdy o skupině psal jako o „nejlepší z nejméně známých kapel“ a jejich hudbu charakterizoval slovy: „Pohybuje se v nebývale širokém výrazovém spektru od takřka ambientního chvění až po metalické bouření.“ Novinka je hudebně klidnější. „Je tam několik písniček hodně klidných, pomalých až vleklých. Navíc jsou to ty klíčové,“ prozrazuje Petr Uvira v rozhovoru pro časopis UNI. O to víc však vyniknou texty, tentokrát ještě přímočařejší a explicitnější, ale stále velmi poetické. „Olejové skvrny březí, ucpaný den, na slunném rynku čeká krojený Pteer,“ zpívá se například v písni Oddech.

„Mnohdy se nedivím, že jsou pro někoho naše texty nesrozumitelné. V každém je spousta odkazů a mnoho vrstev i symbolů – kolikrát není ani nutné rozumět všemu, a někdy to může být i na škodu,“ nabízí v UNI Petr Uvira jeden z možných návodů k poslouchání nového alba. Michael Kubesa ve starším rozhovoru pro časopis Crossroads tvrdí: „Mé texty nemohou být jednoznačné a přímočaré. Nejsou jen autobiografické a já často ani sám nevím, co všechno se v nich ukrývá. Vnímání mnoha z nich se mi léty mění a z toho mám pak obrovskou radost!“

Nové album skupiny, která má na svém kontě nominaci na Anděla v žánrové kategorii Jazz & blues, vyšlo u vydavatelství Indies Happy Trails. Album ve svém studiu Patben nahrál a společně s Petrem Uvirou také produkoval bubeník Patrik Benek, mastering provedl Matouš Godík (ZKA4T). Autorem obalu, který ladí s nekompromisními texty Michaela Kubesy, je Jiří Štencek. 


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock | Underground

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×