obal alba

Azaret

Azaret

Vlastní náklad / 2013
Žánry: acoustic, alternative, world music
SP00053
CD 135 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

"Jsme především poeticko-hudebními vypravěči, a proto vám chceme vyprávět, jak se kapka slova mění v oceán příběhů."

Azaret tady pro nás byla vlastně odjakživa, ale svou ucelenou podobu, formu a jméno jako kapela, získala až v roce 2013. Tvůrčí duší Azaret je Tereza Holušová, která vypráví, zaříká a zpívá své texty,  nebo bere do rukou flétny, bubny a skoro vše, co se jí zrovna zalíbí. Duše by nebyla úplná, kdyby nebyla dvojaká a proto je její druhou (sou)částí muzikant a vypravěč Jakub Vank, který dělá vše hudební a zvukově obemykající. Občas bere do rukou saz nebo kytaru se smyčcem, proto je vskutku hlavní znělou strunou jazyka Azaret. Když máme to štěstí, tak si rádi hrajeme pro sebe i pro naše posluchače  a nebyla by to hra, kdyby si člověk hrál na svém tvůrčím písečku sám – proto jsme k tvorbě prvního alba ochotně přivítali naše muzikantské hosty, mezi které patří Tomáš Rossi nebo Bára Zmeková.


Projekty, koncerty, cdJednou z prvních vážnějších akcí, kde se Azaret projevila, když  jsme ještě vystupovali pod označením Příběhy pouštních žen, byla Poezie v barvách v knihovně města Ostravy, kam jsme byli přizváni Blankou Fišerovou. V té době jsme byli spíše akustičtí a zcela otevřeně jsme se houpavě plavili v pouštních rytmech i příbězích. Poté jsme dostali možnost vystoupit v rámci každoročního festivalu Setkání kytaristů v Cooltouru spolu se speciálními hosty manžely Plecháčky. Tomuto koncertu dominovalo spojení recitace a rámových bubnů a konečně jsme zde představili naši první zpívanou píseň „Pouštím“.  Velké snažení a záměr ukotvit naše příběhy v čase a prostoru, se konečně naplnilo v prosinci 2013, kdy Azaret nahrála v Českém rozhlase Ostrava své první stejnojmenné debutové album. Mezi hosty, kteří se na tomto krásném a tvůrčím počinu podíleli patří – dvojjduše Azaretu, dále Tomáš Rossi, Bára Zmeková, Laura Černocká a Michal Zedníček. Příběhy se nám tak podařilo zhmotnit a konečně je můžeme dále posílat mezi vás. Nyní se pouštíme do nejrůznějších hudebních vod, které jsou většinou plné orientálních  a world music motivů. Stejně tak jako vyprávění, milujeme zvuk a experimentujeme s ním libovolně vůči našim náladám a vášním. Jsme si sami sobě experimentem a proto víme, že naše tvorba bude živá tak dlouho, dokud se podřídíme dynamice tvůrčího procesu, který si tvrdohlavě vane, kam se mu zlíbí. Takoví jsme i my, věrni vlastní proměně.
V současné době se Azaret posunuje směrem ke zpívaným příběhům a vyprávěním.

Náš PříběhAzaret prošla velkou poměnou a mnohými přerody tak jak to už u „věcmi“ nitra bývává. Život je proces a stejně tak je to s hudbou a příběhem několikeré duše. Na místě je nevyřčená otázka co Azaret vlastně vypráví. Po dlouhém přemýšlení, které nám nepřineslo odpovědi, jsme zjistili, že se Azaret pohybuje na jakési mytologicko – snové imaginativní úrovni. Není to pouhé vršení obrazů a představ, je to spíše řízená exkurze po světech, dimenzích a emocích, do kterých jsme měli šanci vstoupit. Proto našim posluchačům nabízíme průvodcovu ruku, kterou mohou stisknout a vykročit s námi do míst, kde to neznají, nebo naopak tam, kde se uchylují velice často, aniž by to věděli. Nejlépe lze tento stav mysli popsat pocitem, kdy se probudíte z hlubokého snu, stále ještě cítíte snové vůně, slyšíte ještě kdesi v dálce hrát neznámou hudbu, vidíte ženy a muže, bytosti, které jsou vám něčím blízké a přitom z nich máte neidentifikovatelný strach. Je to tento pocit, kdy nejste ani tady, ani tam. Právě z těchto míst předělu přicházíme my, abychom označili vstupní průchod do naší osobní, ale také kolektivní živé a pulzující imaginace. Necítíme se limitování žádným konkrétním kulturním rámcem. Jsme si sami svým omezením, proto tak daleko kam sahá naše snění, tam vás můžeme doprovázet. Více slov není třeba, proto, račte vstoupit a nemějte strach ze slova. Slovo je příběh, stejně tak jako člověk, jsme všichni spředeni z vláken příběhů, které jsou živé a stálé působící. Příběh je vztah.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Acoustic | Alternative | World music

obal alba

Čankišou

Lé La
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Tim Eriksen a Folkové prázdniny

Northern Roots Live In Náměšť - FP 2008
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×