obal alba

Shutdown

Stromboli

Supraphon / 2013
Žánry: artrock, rock
SU6203
CD 265 Kč

O ALBU

Projekt Stromboli v roce 1989: suverénně moderní muzika s anglickými texty! Není podstatné, zda v těch devíti skladbách slyšíte ohlasy art rocku, bavíte se rozjetou funky basou, keltskými názvuky, mnohavrstevnou a mnohabarevnou kytarou nebo Bárou v řadě nálad, podstatné je, že vše velice drží pohromadě. Původní instrumentář kapely byl obohacen o nové možnosti syntezérů nebo drum computerů, základní trio Michal Pavlíček, Bára Basiková a Jiří Veselý je v jednotlivých skladbách doplněno dalšími členy Stromboli (Kryšpín, Seidl, Kašpárková, Dragoun) a hosty (M. Vitouš, Zdeněk, Čok a další). Část kouzla alba nepochybně tvoří texty Martina Němce, přeložené Michaelem Žantovským a Ondřejem Hejmou. Zajímavé je přátelské angažmá Michala Horáčka v úloze vypravěče, autora dvou textů a také průvodního slova, definujícího každý song.

Oproti debutu je to produkčně sjednocenější album s několika písněmi v postavení inteligentních hitů kategorie "velmi fajnový pop konce osmdesátých let", viz Sandonorico, Scanners, Back In The Castle nebo Around The Fires. Pocitově je tu zčásti přítomen duch souběžného Bářina a Němcova Precedensu, ale především stále velký vliv Pavlíčkových kytarových kompozic a aranží, užitečně využívajících rozličných elektrických krabiček. Možná méně průlomové české rockové zjevení, než bylo předchozí 2LP, ale také album logicky posunující všechny zúčastněné do devadesátých let.

Sugestivní muzika v novém remasteringu Andyho Laža, pořízeném z originálních pásů, a to ve  fotografiemi rozšířeném digipakovém obalu!

Tracklist:

1. Abacus (Počítadlo)
2. Labyrinth (Labyrint)
3. Scanners (Duchové)
4. Around The Fires (Okolo ohňů)
5. Why (Proč)
6. Sandonorico (Sandonoriko)
7. Back In The Castle (Zpátky v tom zámku)
8. Shutdown (Vypnout)
9. Picturesque Bells (Pitoreskní zvony)


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Artrock | Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×