obal alba

Léčivé kapky

Loutky v nemocnici

Indies Scope / 2023
Žánry: dětské
2664637
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Loutky v nemocnici v období adventu a Vánoc navštěvují malé pacienty i dříve narozené, kteří toto sváteční období musí trávit v nemocnicích, léčebnách či v hospicích. Jejich práci však v těchto dnech může ocenit i širší veřejnost. Advent s Loutkami v nemocnici vrcholí 22. 12. 2023 představením Cesta do Vánoc v Praze a stejný den i vydáním nového digitálního alba písniček s názvem Léčivé Kapky. Čtrnáct autorských skladeb je osobním vyznáním jednotlivých členů souboru, kteří čerpali inspiraci přímo při svých návštěvách ve zdravotnických zařízeních. „Album je naším vánočním dárkem pro nemocné děti, užijete si jej ale určitě i když jste zrovna zdraví! Láká k poslechu Marka Míková, umělecká vedoucí souboru, která vznik alba iniciovala.

 

Za skladbami autorsky stojí celá plejáda zajímavých muzikantů, kteří část svého života zasvětili i pomoci potřebným společně s Loutkami v nemocnici: Marka Míková, frontmanka kapely Zuby nehty, spisovatelka a režisérka, David Noll - skladatel a muzikant, Pavla Jonssonová (Malé Zuby), Kryštof Míka (Iritující Pýchora), Jaromír František Fumas Palme (Původní Bureš), Jiří Hodina (Mantaban), Matyáš Míka (Představy postavy), Zdeněk Havlíček - klavírista, či písničkářky Krystyna Skalická, Sylvie Krobová, Beata Bocek, Terezie Palková a další. Výsledný zvuk alba a jednu autorskou skladbu inspirovanou pobytem se svou dcerou v nemocnici připravil ve studiu JÁMOR Ondřej Ježek.

 

Nahrávka vychází v 18. roce působení souboru Loutky v nemocnici. „Když jsme začínali, nikdo netušil, že budeme navštěvovat desítky zdravotnických zařízení a že za rok uskutečníme více jak 1200 návštěv. Podařilo se nám vyrůst ve zkušený tým plný kreativních osobností, který dnes čítá přes 30 herců a muzikantů. Svým uměním, empatií a pozitivní energií můžeme při každodenních návštěvách povzbudit během roku desítky tisíc dětských pacientů a seniorů. Jsme rádi, že prostřednictvím některých našich aktivit naší práci můžeme přiblížit i širší veřejnosti. Chceme tak především upozornit na potřebu naší činnosti ve zdravotnických zařízeních“ říká u příležitosti vydání nahrávky i vánočních představení Marka Míková.

 

Album bude možné nalézt na www.loutkyvnemocnici.cz a na všech hlavních on-line hudebních platformách. Fyzickou podobu alba nahrazuje karta s QR kódem pro přehrání, kterou při svých návštěvách budou hospitalizovaným, nejen nyní v období Vánoc, rozdávat členové Loutek v nemocnici během svých návštěv. Její grafický návrh připravil Martin Kubát. Vstupenky na vánoční představení jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut.

 

Činnost Loutek v nemocnici můžete podpořit i Vy. Najděte si na www.loutkyvnemocnici.cz formu, která je vám blízká.

 

Loutky v nemocnici

zpívají písničky a hrají loutkové divadlo nemocným dětem a někdy i seniorům. Navštěvují pravidelně desítky nemocnic, léčeben a hospiců v Čechách i na Moravě. Loutkové divadlo a zpívání ulehčuje pobyt hospitalizovaným pacientům a někdy i pomáhá urychlit jejich uzdravování. Může se stát i součástí léčby. Ročně uskuteční Loutky v nemocnici na 1200 návštěv zdravotních ústavů, během kterých odehrají tisíce loutkových představení a zazpívají víc jak deset tisíc písniček. To jsou desítky tisíc úsměvů hospitalizovaných pacientů …

 

Více na http://www.loutkyvnemocnici.cz/cs/jak-pomahame.html


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Dětské

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica

Studánko rubínko
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou a MALÉhRY

Jak na příšery
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Královničky

Královničky
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Loutky v nemocnici

Dobrá medicína
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×