obal alba

Melodies FromAround The Globe

Cimbal Classic

Vlastní náklad / 2013
Žánry: ethno
CC016
CD 242 Kč

O ALBU

Mistrovství světa v biatlonu inspirovalo kapelu Cimbal Classic k novému CD!

 Cimbal Classic přichystal pro letošní Vánoce novinku, která znovu vybočuje ze zaběhnuté dramaturgie a představí kapelu v novém, tentokrát ryze orchestrálním světle. Pár dnů před zahájením nové biatlonové sezóny vychází CD nazvané Melodies from around the Globe – Music From Biatlon 2013 s podtitulem Hudba napříč kontinenty, které je nejenom poctou a vzpomínkou na jeden z největších sportovních svátků v České republice: Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě 2013. Svým 10. jubilejním albem připomíná brněnská nadžánrová skupina Cimbal Classic atmosféru zahajovacího ceremoniálu ve Vysočina aréně, kde měla tu čest hudebně charakterizovat a identifikovat jednotlivé sportovní výpravy pří zahajovacím defilé. Vznikl tak unikátní projekt, který ukazuje, jak pestrá a zajímavá je hudba všech kontinentů a jak zcela neotřele zazní právě v nástrojovém obsazení a soundu tohoto osobitého souboru. Cimbal Classic vytváří hudebně věrnou iluzi odlišných kultur, a přitom si zachovává originalitu založenou na moravském muzikantském cítění. Díku tomu vedle sebe sourodě znějí známé melodie orientální s těmi, které nám představují svět anglosaské kultury, a rovněž s těmi, které ukazují hudební bohatství takřka celé Evropy.
Více než hodinu trvající nahrávka v instrumentálním esperantu představí známé i méně známé evergreeny 46 zemí v úpravách renomovaného aranžéra a skladatele Karla Cóna a kapelníka Dalibora Štrunce. Zavede posluchače i do míst, kde by zájem o biatlon nečekali. Tento svého druhu ojedinělý hudební dokument je zajímavý nejen jako nevšední upomínkový artefakt pro biatlonové fanoušky, ale především jako muzikantský relaxační bonbónek, který ve svěžím tempu obletí celý svět a dá poutavě nahlédnout do jeho hudebního bohatství.  
Celkový dojem CD umocňuje i pečlivě vyvedený booklet, který je opatřený zajímavými sportovními fotografiemi zachycujícími atmosféru šampionátu a rovněž česko-anglickou mutací všech doprovodných textů.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Ethno

obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Bran

An delienn
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou

Lé La
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×