obal alba

Ej, ženy, ženy, poradteže mi

Musica Folklorica

Indies Scope / 2013
Žánry: ethno, folklor
MAM529
CD 249 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Musica Folklorica připravila novou nahrávku Ej, ženy, ženy, poradteže mi. Jak už sám titul alba naznačuje, dominantním elementem zde budou ženy. Písně alba Ej, ženy, ženy, poradteže mi se vztahují ke klíčovým momentům v životě ženy na moravsko-slovenském pomezí. Melodie z obou stran hranice, především z Horňácka a Kopanic, ozvláštňuje hudebně zdařilé aranžmá Petra Pavlince a Miroslava Kolacii, muzikantsky precizní provedení Musiky Folkloriky a citlivý, emotivní projev zpěvačky přinášejí nejen neopakovatelný hudební zážitek, ale i neotřelý pohled do ženské duše. Ženský element je v některých skladbách akcentován kontrastem sólového projevu a sborového zpěvu v podání hostujících ženských sborů Lipina a Oskoruša.

O dominanci ženského elementu na nahrávce se nestarají jen témata, ale i Veronika Malatincová rozená Ulmanová (1982), která náležející k nejvýraznějším představitelkám současné mladé generace lidových zpěvaček. Pěveckou kariéru zahájila ve folklorních souborech Štěpnička a Radošov, později spolupracovala s několika moravskými cimbálovými muzikami, příležitostně účinkuje se soubory BROLN a SĽUK. V roce 2002 získala prestižní cenu Foskar v kategorii ženského sólového zpěvu. Připravovaný kompaktní disk je jejím debutovým recitálem, Veronika Malatincová, povoláním pedagožka působící na Střední škole průmyslové a umělecké v Hodoníně a malířka, je rovněž autorkou kreseb, které jsou uplatněny v bookletu jejího profilového alba.

Musica Folklorica patří mezi těch málo kapel, které v poslední době dokázaly zaujmout široký okruh posluchačů nejen svým hudebním uměním a originálními úpravami, ale i tématy, která na svých CD přináší. Ze spolupráce s Indies Scope vzešel vánoční titul Počúvajte, co vám povím, recitál Luboše Holého Rabudeň, rabudeň a žertovně lechtivé CD Spal bych, spal bych, žena mi nedá… O širokém záběru tohoto hudebního uskupení hovoří i jeho úspěšná spolupráce s Tomášem Kočkem a jeho orchestrem na projektu Cestou na jih, oceněného Andělem 2012 v kategorii World Music. Ze starších událostí stojí za zmínku ocenění Břitva 2009 za singl Chiasmatic-Temptament zrealizovaný v kooperaci s folk-metalovou formací Paladran.

K ústřední písni alba Ej, ženy, ženy, poradteže mi vzniká v současné době videoklip. Celý projekt bude oficiálně představen 18. srpna 2013 na zámku v Miloticích.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Ethno | Folklor

obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Bran

An delienn
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou

Lé La
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×