THE(y) WANTED

THE(y)WANTED
Svět drsných mužů, krásných žen, divokých koní a komančů s pokřiveným charakterem, kde tklivé tony harmoniky mohou předznamenávat cokoliv......
Tvorba je ovlivněna dlouhými večery strávenými pozorováním západů slunce, brouzdáním se v průzračné vodě horských bystřin a napínavými příběhy vyslechnutými u praskajícího ohně.

Suzie Q - bicí, zpěv

Peggy Sue - basová kytara, zpěv

Křivák Majk - elektrická kytara, harmonika, zpěv

Bob Harmonica - foukací harmonika

Kapelu THE(y) WANTED jsme založili v kuchyni naší chaty v Černých Horách nedaleko řeky Svitavy. Stalo se tak během prvního covidového lockdownu na jaře 2020. Dali jsme se dohromady z čisté potřeby hrát a tvořit i přes zákaz hudebních produkcí a zkoušek kapel. Sehrávali jsme se na jedné starší „rockabilly“ skladbě Křen, která se nikdy moc nehodila do konceptu žádného z našich předchozích bandů, ale tentokrát jsme věděli, že je to ono. Začali jsme vymýšlet repertoár a zanedlouho jsme již objížděli první koncerty a festivaly. Nehrajeme dlouho, ale za necelé 3 roky existence jsme složili téměř 30 autorských písní a odehráli desítky koncertů. Naší hudební inspirací je rhythm and blues a rockabilly padesátých let, ale také minimalismus a dřevní sound počátků rock and rollu. 

Texty písní popisují s lehkou nadsázkou život smolařů, outsiderů, ale i známých hrdinů nejen Divokého západu. Autorem většiny textů je naše zpěvačka a bubenice Veronika Tůmová, autorem hudby kytarista Michal Tůma.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×