Kochlea

Kochlea přichází s debutovou deskou Flegma v době, kdy ve světě nastupuje vlna post-jazzu, který rozšiřuje hranice žánru eklektickým způsobem do všech možných stran. Tam, kde jiní volí cestu rozjásaného a bujarého veselí, čerpá Kochlea z tradic noiru a alternativy a přináší spíše meditativní a temnou atmosféru, která se občas přelévá až do tripovité tekutosti.

Rozhovor tří lidí jako cesta k poznání. Čtyři rozmluvy beze slov, každá na jiné téma. Hypnotický rytmus, opojné bloudění i extatická gradace. Celou deskou se však proplétá jedno slovo, melancholie. Atmosféra noci těžká jak olovo.

Kochlea, trio z Brna, ságo, basa, bicí. Na scéně se pohybují od roku 2010. Kapela nezapře dávný odkaz alternativní scény moravské metropole, ale jde jinam, cestou pomyslných soundtracků k němým filmům, kde melancholické, zamlžené nálady střídají přestřelky a výjevy ze zakouřených podniků. Prvotní koketování s post-rockem a nu-jazzem odeznělo, kapela našla po letech svůj zvuk, kterým se hlásí především k noir music.

Album Kochela - Flegma vychází u vydavatelství Červený kůň na LP s krásným stereo-variabliním obalem a také jako digi release.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×