Ukulele Orchestra jako Brno

Ukulele Orchestra jako Brno je sdružení věkem i hudebními zkušenostmi pestré party hráčů a příznivců ukulele, původně havajského nástroje připomínajícího malou kytaru.

Skupina vznikla na konci roku 2010, tehdy ještě v méně početném složení. Po prvních vystoupeních se velmi rychle vytvořilo seskupení amatérských i profesionálních hudebníků, postupně si budující osobitý přístup a také repertoár složený z coververzí známých písní, které se snaží prezentovat s cílem pobavit sebe i posluchače. Cesta jednotlivých členů k ukulele byla různá, základním impulsem však byla inspirace knihou Toma Hodgkinsona Líný rodič. Autor – sám propagátor ukulele – v ní vyzdvihuje přednosti tohoto skladného nástroje jedinečného zvuku a dokonce tvrdí, že by ukulele nemělo chybět v žádné domácnosti. Což potvrzuje i stále narůstající oblíbenost skladného nástroje mezi profesionály a hudebními nadšenci.

Od svého vzniku absolvovala UojB více než dvě stovky koncertů, od letních festivalů a vystoupení na náměstích, přes klubové hraní, soukromé i firemní oslavy, až po komornější akce v rámci představení slavného brněnského divadla Husa na provázku.

Na kontě má prozatím pět alb coververzí a EP s pěticí českých skladeb. Na jaře 2012 vyšlo „Živě z Brna/Live from Brno“ a hned následujícího roku deska „A Little Less Conversation“, v prosinci 2014 pokřtili UOjB CD „Mad World“. Na jaře 2016 vyšel projekt s názvem „Ukulele Orchestra jako Brno hraje Škaredou holku“. Přetváří písně brněnské hardrockové kapely z devadesátých let, jejíž čtyři členové se sešli právě v UOjB. Na konci roku 2016 kapela vydala CD písniček z 80. let s názvem "Hity z kazety". Křest posledního alba coververzi s názvem "Here Come Your Men" proběhl v prosinci 2017.

Repertoár se postupně rozrůstá, v tuto chvíli ho aktivně tvoří více než padesát předělávek.

V netradičním podání UOjB můžete slyšet světové rockové a popové hity od Rolling Stones, Beatles, Doors, Steppenwolf, Police, Clash, AC/DC, Depeche Mode, Cure, Abby, Eurytmics, Iggyho Popa, Toma Jonese, Elvise Presleyho, Toma Pettyho, Billa Haleyho, Boba Marleyho, Amy Winehouse, Michaela Jacksona a dalších.

Stálí členové orchestru:

Karel Heřman - zpěv, tenorové ukulele, foukací harmonika

Paul Holland - zpěv, koncertní sólové ukulele

Tomáš Oakland - zpěv, sopránové ukulele

Andrew Oakland - zpěv, barytonové ukulele

Martin Krajíček - tenorové sólové ukulele

Michal Reich - zpěv, tenorové sólové ukulele

Michal Řihánek - barytonové ukulele, foukací harmonika

René Senko - sopránové ukulele

Libor Vyhnálek - koncertní ukulele

Jiří Kosťa Kostelecký - tenorové ukulele, bicí

Aleš Svoboda - zpěv, basová kytara

Jiří Semtex Suchý - cajon

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×