Rohatčané

Mužský sbor z Rohatce vznikl v březnu roku 2006, poté co parta mladých kluků projevila zájem o zpívání lidových písní z našeho regionu. Co tomu předcházelo? Jirka Hostýnek, vedoucí chrámového sboru, slavil v prosinci 2005 své kulaté narozeniny a Pavel Pekařík s ostatními kamarády, kteří se vraceli ze zabíjačky, mu přišli také popřát. Ve veselé náladě Pavel z ničeho nic povídá: „Hej Jirko, co kdybys nás naučil zpívat nějaké ty slovácké písničky, co?“. Jirka to zprvu bral na lehkou váhu, ale do března následujícího roku ho Pavel ještě párkrát oslovil a tehdy mu bylo jasné, že to kluci myslí vážně. 

Tak se stalo, že od března 2006 se mužský sbor, doplněný o členy místního chrámového sboru, schází na svých pravidelných zkouškách. Během těchto několik let se počet zpěváků postupně rozrůstal a tak vznikla dobrá čtrnáctičlenná parta Mužského sboru Rohatec.

Naše sestava : Jirka Toman, Petr Nožička, Pavel Pekařík, Jožin Tomšej, Pavel Ryba, Jirka Esterka, Robert Krejčiřík, Pavel Svrček, Radek Urban, Tomáš Pergl, Petr Zýbal, Petr Macháček, Lukáš Novák... a ten hlavní je Jirka Hostýnek

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×