Herečka Daniela Kolářová v hudebním klipu Radosty.

fotka

Legendární herečka Daniela Kolářová v prvním hudebním klipu. Movie postrocková kapela Radosta představuje Máňu z kultovního filmu Kulový blesk.

 

Známá česká herečka Daniela Kolářová vůbec poprvé ve své kariéře přijala účinkování v hudebním videoklipu. Stalo se tak na pozvání skupiny Radosta, která se hlásí k odkazu nesmrtelné české komedie Kulový blesk. V něm si Daniela Kolářová zahrála Knotkovou, manželku hlavního představitele, kterého ztvárnil Josef Abrhám.

Videoklip Máňa je druhým singlem kapely Radosta z připravovaného alba Dvanáctisměna, které vyjde na české značce Indies Scope Records. Plzeňská kapela se věnuje v originální kombinaci postrockové hudby a hlášek z filmu Kulový blesk každou skladbou jedné z postav této legendární komedie Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka. Celé album nazvané Dvanactisměna vydá Radosta na konci května a nabídne Kulový blesk zpracovaný ojedinělým způsobem a nebývalým rozsahem.

Umělec: Radosta

Skladba: Máňa

Datum vydání: 28.04.2023 / label: Indies Scope

Multilink: https://orcd.co/manaradosta

Videoklip: https://youtu.be/OgIYp6Wy-Ao

 

„Nechtěli jsme udělat jen velkolepý klip, který by zviditelnil kapelu a stál příšerně peněz. Připadalo nám to jako zbytečné mrhání penězi. Tématem skladby Máňa je čas každého z nás a tak nám i vzhledem k vlastním zkušenostem připadalo logické natočit klip a zároveň podpořit hospicovou péči, která je u nás bohužel trvale podfinancována.“ říká frontman a zakladatel kapely Jan. J. Šimon.

Daniela Kolářová, která přijala pozvání k vůbec prvnímu hudebnímu videoklipu ve své bohaté herecké kariéře, se v rámci podpory dobré věci vzdala nároku na honorář.

“Hlavním poselstvím skladby je plynoucí čas, který neměří každému stejně. Rozhodli jsme se podpořit Hospic Svatého Lazara v Plzni, ale přes portál dobratecka.cz, může každý sledující podpořit hospic právě ve svém okolí,” doplňuje saxofonistka Brazilská Klára.

Mimo zmíněné Daniely Kolářové a členů skupiny Radosta se na videu podílel také oceňovaný režisér a kameraman hudebních klipů Ondřej Urbanec (Kapitán Demo, Tata Bojs, Kryštof, Mirai, Lake Malawi ad.) společně s kolegou Karlem Vaňkem z Manavideo a Jirka Hofreitr z Nadačního fondu Muži proti rakovině.

 

Připravované album Dvanáctisměna vyjde 26. 5. 2023 na značce Indies Scope Records.

RADOSTA - Máňa, hudba: J. J. Šimon, text: J. J. Šimon, Z. Svěrák, L. Smoljak, námět, produkce: J. J. Šimon, scénář: Jirka Hofreitr, světla, grip, asistent produkce: Karel Vaněk, asistent produkce: Jitka Bodrovová, make-up, foto: Sylva Louthanová, fotograf: Jan Kuděla, kamera a režie: Ondřej Urbanec

Hrají: Daniela Kolářová a Radosta






Podpořte prosím ty, kteří se starají o důstojné odcházení z tohoto světa.

 

V nahrávkách jsou použity úryvky z filmu Kulový Blesk (režie: Ladislav Smoljak, Zděnek Podskalský, ČSSR 1978). © 2023 Státní fond kinematografie.

 

Text skladby:

Dávno mezi svýma nevyčnívá ztrátou

mladických gest.

Ráno, ranní zprávy u ranní kávy stárnou.

I to však jde snést.

 

Prázdno schovej si do dalších let.

Teď snadné je žít.

Máňo, pomoz jí opustit svět,

v němž bylo líp.

Máňo, kde vám bylo líp.

I tobě, Máňo - všem vám bylo líp.

 

Máňo, vždyť ona opouští svět

Máňo, můžeš-li mlčet, tak hned

Máňo...

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×