Kapela -123min. vydává videoklip k písni Komár a ohlašuje jarní turné.

fotka

Legendární trio -123min. představuje videoklip k písni Komár z posledního alba LES. Kamery se ujal renomovaný tvůrce Marek Bliss. Skupina natáčela v jejich zkušebně a v klipu hrají i děti muzikantů. Na jaře vyjede kapela na druhou část turné k desce LES  a zahraje také v pražském Jazz Docku.

 

Videoklip Komár ke zhlédnutí zde:  http://bit.ly/minuty19

 

LES  vyšel v září loňského roku a byl první deskou po deseti letech. Nahrávka v sobě nese symboliku přátelství, které mezi sebou trojice hudebníků má. Nyní -123min. doprovodí album videoklipem ke skladbě Komár, oficiální video k písni kapela nenatočila také více než deset let. Proces vzniku přibližuje frontman Zdeněk Bína následovně. „Rozhodli jsme se všechno natočit v naší pražské zkušebně, kde se cítíme dobře a nemusíme koukat na hodinky,“ říká a dodává: „Do klipu jsme přizvali i naše malé ratolesti jako komáry a až na pár bodů ve scénáři jsme vše nechali plynout a společně si užili zábavné chvíle.“

 

Komár vznikl ve spolupráci s Markem Blissem, australským kameramanem českého původu. Bliss je uznávaný v zahraničí, na svém kontě má spolupráci s oscarovými režiséry, jak v oblasti filmu, tak reklamy.  Jako spoluautor se podílel devíti celovečerních filmech a za svůj tvůrčí přístup ke kameře získal již mnoho ocenění. 

 

Na jaře vyrazí „Minuty“ na druhou část turné k albu LES, které odstartují 6. března v Chomutově a následně zavítají do Písku, Teplic, Pelhřimova, Hradce Králové nebo Ústí nad Orlicí. V Praze zahrají 11. března v jejich oblíbeném Jazz Docku, kde posluchače vždy odzbrojí dechberoucím hudebním zážitkem. 

 

-123min. vydali v letech 1996 – 2009 šest alb a v roce 1999 získali Cenu Anděl za Objev roku. Kapela tehdy hojně koncertovala v zahraničí, například v Holandsku, Belgii, Anglii, Polsku, na Ukrajině, Slovensku, v Americe, Francii a dalších. Za léta působení se stala na naší hudební scéně doslova kultovní skupinou.
Její největší síla spočívá především v živých energických koncertech, jež jsou z velké části tvořeny improvizací. V roce 2019 vyšlo po deseti letech jejich první album s názvem LES, na kterém hostuje geniální francouzský trumpetista Erik Truffaz. Deska je hudební bonboniérou, v níž se mísí soul, alternativa, rock, pop, ethno, nová hudba a funk. Formaci -123min. tvoří trio vysoce respektovaných muzikantů: Zdeněk Bína (zpěv, kytara), Fredrik Janáček (basa) a Dano Šoltis (bicí).  

 

-123min. – Turné k nové desce LES – 2. část

6. 3.       Chomutov – Cafe 44

7. 3.       Teplice – HVJEZDA

11. 3.     Praha – Jazz Dock

13. 3.     Písek - Divadlo pod čarou

14. 3.     Pelhřimov - Music Bar Skle

19. 3.     Ústí nad Orlicí - Klubcentrum

27. 3.     Hradec Králové - AC Klub

 

Více informací

WEB: http://minus123minut.cz
FACEBOOK: https://www.facebook.com/minus123minut

 

Složení kapely:

Zdeněk Bína – zpěv, kytara

Fredrik Janáček – basa

Dano Šoltis – bicí




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×