Neslýchané - Bengt Edqist - Lira (SWE)

fotka

Tjeckisk indiefolkpop. Tjeckiska indiefolkpopbandet Traband har redan ett år efter senaste plattan gett ut en ny samling låtar och inte är detta ett band som är helt förutsägbara, inte. Visserligen känner man igen deras så tjeckiskt smålustiga tongångar med sångaren, musikern och låtskrivaren Jarda Svobodas intensiva och lite vassa röst, hans gitarrspel, Robert škardas bastuba, Jana Modráčkovás fina melodiösa trumpet och Václav Pohls trivsamma spel på det lilla trumsetet samt på leksakspiano.
Precis som när förra skivan kom blev jag lite besviken över att det låter mer pop än folk men även här vinner låtarna i längden på mängden tjeckisk charm. I början är det mest pop men andra halvan av skivan är mer stillsam och folkmusikinspirerad, som till exempel den Irlandsinspirerande och vackra Muž, který sázel stromy – alltså Mannen som planterade träd. En låt att hiva upp både pilsner och cigarettändare till.
Av de mer poppiga sångerna gillar jag den intensiva Paní z koloniálu, som pendlar mellan punk och fin snabb vals och handlar om kvinnan i den lilla matvaruaffären som ju ingen sjungit om på länge. Och så var det detta med förnyelse. Jo här får man med en dvd med en samling fina låtar från Trabands senaste fyra skivor, där dessa teckentolkas mycket vackert av Czech Chamber of Sign Language Interpreters.

Bengt Edqist - Lira (SWE)

http://www.lira.se/article.asp?articleId=5549
Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×