Return Of Dark Psychedelia - Klára Majtánová - musiczone.cz

fotkaCombacky jsou v módě. Znáte to, staré legendy vypustí do médií zprávu o svém návratu. Jenom na jeden koncert/turné. Potom zjistí, že si vlastně už po těch letech ani nelezou na nervy (a ty prachy se taky šiknou) a jedou další turné a začnou připravovat desku... a pak to všechno obvykle vyšumí do prázdna. Naštěstí tohle není případ Michaels Uncle! Název desky nelže, tohle album je totiž doslova "Return Of Dark Psychedelia".

Říkala jsem si, jak vám mám přiblížit album kapely, která je starší než já a své největší slávy dosáhla asi tak v době, kdy jsem teprve objevovala taje abecedy. Potom mi ale došlo, že to vůbec nebude problém. Michaels Uncle jsou totiž nadčasoví.

Na "Return Of Dark Psychedelia" najdete to nejlepší z "majkláčské" minulosti, ale to neznamená, že jde o hudební konzervu a sebevykrádání. Nechybí původní energie a nasranost, ale dost často se dostane na řadu inteligentní a leckdy i chytlavá melodie ("Všechnu špínu světa", "El Presidente"). Dost prostoru dostala i elektronika ("You Better Watch Out") a někdy jde takřka o psychedelické plochy ("LSD"). Ale pořád je v tom slyšet ten typický styl MU. Texty jsou stále nekompromisní, proti systému a MU jsou jedna z mála kapel, kterým jejich politické texty věřím a odpouštím.

Michaels Uncle jsou kapela temná i vtipná, inteligentně naštvaná a experimentují, aniž by ztratili svůj styl a nebojí se ani návratu ke kořenům. A hlavně jsou pořád skvělí.

7/7
Klára Majtánová



http://www.musiczone.cz/recenze-2418/michaels-uncle-return-of-dark-psychedelia




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×