Tiché lásky - Alan - Beatzone.cz

fotkawill be available in english soon... Czech translation follows

Duo KIESLOWSKI je nový projekt hudebníka, známého jako DKP a Marie Kieslowké. DKP působil v kapelách Bez peří a Houpací koně a také je členem doprovodné kapely Xaviera Baumaxy. S pianistkou Marií Kieslowski tvoří duo, které sází na intimitu a syrovost základního akustického zvuku kytary, piana a kontrastu dvou barevně výrazných hlasů.

Celé album se nese v duchu melancholických souzvucích akustických nástrojů a dvou rozličných hlasů. Nejen tím že zpívá muž a žena, dvou rozdílů v zabarvení. 10 skladeb v trvání 26:25 minut posluchače zavede do hlubin vlastní mysli k poohlédnutím za tím , co bylo a snad i bude. To je už na fantasii jednotlivce. Textová klasika podobná folkovým hudebníkům, ale jen ve stati písní. Rozborem jde pak spíše o bloudění, které je spíše vlastní dark hudebnímu zastoupení a tím posouvá Kieslowski na jinou kolej , která vede krkolomnou cestou, však velmi pestrou, malebnou a lahodně úsečnou.

Nejsou jediní, kteří takto tvoří, bohužel těchto hudebníků je mnohem méně nežli šafránu. Faktem bude i to, že tento druh zaměření není moc vyhledáván. Protože je mnohem jednodušší poslouchat skupinu o 6ti členech s jednoduchým hudebním zaměřením a texty – hrnek plný trnek – nebo – ranní rosa chodí bosa – nežli se zaposlouchat do složitějších a baladicky melancholické hudby s texty se slovními hříčkami v přesmyčkách.

Nadmíru dobře udělané album o dvou lidech, kteří se neopakují. Lze zakoupit u Indies Scope records.

Alan

http://beatzone.cz/clanky/recenze/784-kieslowski-tiche-lasky




More news

SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×