obal alba

Drum Trek

Pavel Fajt

Indies Scope / 2001
Žánry: alternative
MAM148
CD 349 Kč

O ALBU

Pavel Fajt - Drum trek

Celkový čas: 47.37

Skladby: Drum trek, Delay, delay, Basic, Area Sismica, Loreta, Květosféra, Luteník, Ornamenty, Tanec v kapli sv. Bernarda, 3-2-4, Železná trip, Světoslav Kutil


Jak tvrdí sám Pavel Fajt, "Drum trek" se ocitá kdesi na hranici klasické a taneční hudby. Pokud si odmyslíme to, co se dnes s "taneční hudbou" obecně spojuje a budeme ji vnímat spíše přes náboj a pocit, který může vybízet k tančení, pak je autorova definice asi tím nejtrefnějším, co lze o projektu říct. "Drum trek" je záležitostí výhradně poslechovou, jako kulisa ztrácí svůj význam a jeho jednotlivé čísti splývají. Když se ale s deskou vypravíte do klidného místa a strávíte s ní aktivní třičtvrtěhodinu, budou to chvíle příjemné relaxace a proměnlivých dojmů.

Nálada alba je přes malé výkyvy jednotná, stále lavíruje na pomezí konkrétních aktivních rytmů a atmosférotvorných ploch, a to i v rámci jednotlivých skladeb - nezávisle na změnách čísel tracků. Tak se zde střídají tanečně laděné písně "Drum trek, s těmi, které jen tak lehce tepou "Area sismica", "Ornamenty", "Železná trip" - ta patří k těm s nejvyzrálejší atmosférou na desce, "Světoslav Kutil" i s těmi, jejichž rytmický podklad nabírá až rituálního charakteru "Basic", "Loreta"; kus za půlkou na nás vybafne velmi mile podsamplovaná a tím nejprogresivněji laděná skladba "Luteník", která má k dnešnímu slovu "taneční" už velmi blízko.

Popisovat pocity z jakékoli desky může být zavádějící a kolikrát i zbytečné, u "Drum treku" Pavla Fajta to platí dvojnásob. Vy, kdo máte minulé Fajtovy projekty v oblibě, budete jeho první sólovou deskou jistě potěšeni (pro orientaci, z dosud oficiálně vydaných pramenů má "Drum trek" nejblíže k duetu Fajta a Jima Mensese "Songs for drums"). Ti z vás, které zaujala mp3 titulní skladby "Drum trek", nechť tuší, že v podobné náladě se nese celá deska, ty, kterým přijde nezábavná už tato píseň, by ani nebylo moudré přesvědčovat o opaku. "Drum trek" je deskou-osobností s vyzrálým názorem, která o co víc potěší podobně smýšlející, o to víc bude vadit těm druhým.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Alternative

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MC 79 Kč
MP3 149 Kč
LP 899 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
WAV+mp3 249 Kč
obal alba

Květy

Jablko jejího peří
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Květy

Myjau
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 549 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×