obal alba

Krev není voda

Krev není voda

Indies Scope / 2019
Žánry: dětské
2664516
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

I kdyby sis připadal jako trapnosti král, hrát musíš dál!

 

Kde leží hranice mezi králem trapnosti a hrdinou situace je jen jedna z otázek, které zodpoví divadelní představení pro děti Krev není voda. Autory devíti písní, které zní živě na jevišti a nyní vycházejí také jako samostatné album, jsou Ondřej Galuška a Milan Cais. S humornou nadsázkou a sebeironií v nich popisují vztah rodičů a dětí, v tomto případě především otců a dětí. Představení je součástí programu festivalu Struny dětem. Datum vydání alba Krev není voda je pátek 29.3.2019.

 

 

Mezi spolutvůrci a účinkujícími jsou nejen hudebníci Milan Cais a Ondřej Galuška, ale také herci David Novotný a Richard Fiala. Ti nyní společně se svými dětmi a spoluúčinkujícími nahráli písně z představení Krev není voda, které vzniklo pod vedením Lenky Tretiagové ve spolupráci s Tanečním studiem Light. Premiéru mělo představení v prosinci loňského roku v Divadle v Celetné.

 

Autory devíti písní na albu jsou Ondřej Galuška a Milan Cais, kteří s nadhledem a vtipem zpívají o věčném machrování umělců-tatínků (Král trapnosti, Můj táta) a zároveň dávají najevo skutečný rodičovský cit a tíhu odpovědnosti (Od bdění ke snění, Než tě vzbudím, Cinkací píseň). Tak jako v představení se nakonec ukazuje, že každý rodič je nenahraditelný a v tom jsou vlastně všichni stejní. Písně tak zaujmou děti a zároveň pobaví dospělé.

 

Zvukově bohatá hudba má svůj pevný základ v bicích Milana Caise a baskytaře Richarda Fialy, Ondřej Galuška nahrál kromě kytar a pozounů i například vibrafon a banjo, mezi hostujícími muzikanty se objeví fenomenální klávesista Jan Aleš. Nejvýraznější hudební složkou jsou pak zpěvy. Kromě sboru složeného převážně z vlastních dětí hudebníků a výrazného vokálu Milana Caise album oživují hlasy špičkových herců Davida Novotného a Richarda Fialy, a to jak zpěvem, tak mluveným slovem, které album přibližuje zážitku divadelního představení.

 

Představení Krev není voda je jedinečným setkáním silných tvůrčích osobností z různých oborů, kteří spolu se svými dětmi zpracovali alegorický příběh o zodpovědnosti, lásce a osamostatnění. Na inscenaci se kromě zmíněných hudebníků a herců podílela i oceňovaná choreografka Dora Sulženko Hoštová a talentovaný tanečník David Králík. Představení se bude v roce 2019 hrát převážně v Divadle v Celetné a v Paláci Akropolis.

 

Album smíchal Mishan Pajdiak z little m records a vydává jej label Indies Scope. Bude pokřtěno v rámci festivalu Struny dětem v Divadle Minor 31. 3. 2019. CD vychází za podpory festivalu Struny dětem.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Dětské

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica

Studánko rubínko
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou a MALÉhRY

Jak na příšery
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Královničky

Královničky
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Loutky v nemocnici

Dobrá medicína
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY



    O NÁKUPU
    © Indies Scope

    IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
    ×