obal alba

Amerika

Kafka Band

Indies Scope / 2019
Žánry: alternative, rock
2664503
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 899 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Kafka Band nabízí melancholickou Ameriku plnou protikladů. Sedmičlenná kapela s frontmany spisovatelem Jaroslavem Rudišem a Jaromírem 99 se inspirovala stejnojmenným fragmentem spisovatele Franze Kafky. Kapela připravila také klip pro brýle zobrazující virtuální realitu. Na koncerty se Kafka Band vrátí do České republiky v květnu, nyní je na turné v Německu, kde zahraje i na prestižním mezinárodním knižním veletrhu v Lipsku.

 

Dvanáct písní Ameriky nabízí výraznou proměnu proti předcházející desce Zámek. Kapela si dala záležet, aby album nebylo jen divadelním záznamem. Kafka Band se soustředil na písničky, do kterých zařadil i mnohem více elektroniky. „Amerika vychází z písní, které jsme složili pro divadelní adaptaci v německých Brémách v roce 2017. Uvedli jsme tam už předtím i divadelně-hudební podobu Zámku. Režisérem obou inscenací byl Alexander Riemenschneider, který s námi Ameriku také produkoval a autorsky se podílel i na některých textech. Na skladbách jsme ještě hodně pracovali a vzniklo i několik dalších,“ říká Jaroslav Rudiš.

 

Album nabízí dvanáct obrazů, dvanáct zastávek na cestě Karla Rossmanna Amerikou

 

"Kafka Band nás přivádí do akustického zrcadlového sálu, s fragmenty rapu, pinkfloydovskými kytarami, elektronickými groovy a country akordy a najedou, jakoby nějakým kouzlem, se ocitneme přímo uprostřed Kafkovy melancholické Ameriky. Jak je to možné?" napsal o desce Reiner Stach, literární vědec a přední odborník na Franze Kafku, autor jeho monumentální třídílné biografie, která s velkým ohlasem vyšla i česky. Aby přechod do Kafkova světa byl co nejintenzivnější, doprovází Ameriku i zveřejnění nového videoklipu ke skladbě People get lost. Ten je dostupný i ve verzi pro brýle pro virtuální realitu. Stiskněte play a vyražte do Ameriky!

 

Celá koncepce zpracování románu ve vztahu k aktuálnímu dění ve světě se silně promítla i do nahrávání a konečného zvuku alba. To potvrzuje i kapelník, kytarista a producent Dušan Neuwerth: „Amerika je současný román, ne nadarmo se původně jmenoval Nezvěstný. Je to o hledání místa na světě, o lidské důstojnosti, a taky o samotě a zatracení. Jsou to všechno věci, které jsou vlastně aktuální pořád a podle mě vždy budou. Proto jsme i hudebně chtěli pojmout album co možná nejsoučasněji. Využít všechny technické možnosti, které nám dnešek nabízí a ve kterých se tak často sami ztrácíme."

 

Hudba a literatura

 

Spolupráce zpěváka a výtvarníka Jaromíra 99 a spisovatele Jaroslava Rudiše existuje daleko delší dobu a netýká se jen hudby.  Společně například vytvořili kultovní komiks Alois Nebel, jehož filmová adaptace získala v roce 2012 Evropskou filmovou cenu pro nejlepší animovaný film. „S Járou Rudišem nás vždy bavilo propojovat zdánlivě nepropojitelné, vydávat se i do slepých uliček,“ přiznává Jaromír 99 a dodává, jak důležitý je tento jejich současný projekt. „Dělali jsme spolu komiks, divadlo, film i hudbu. Kafka Band je asi vrcholem naší spolupráce, kde se snažíme zužitkovat vše, co jsme se naučili od doby, co spolu chodíme na pivo. Ale Kafka Band nejsme jenom my dva samozřejmě, tvoří ho i další skvělí muzikanti, producenti, grafici.“ A přestože se nyní soustředí na společnou kapelu, jsou oba velmi zaneprázdněni i dalšími projekty. Jaromír 99 nedávno vydal komiks Zatím dobrý o bratrech Mašínech. Rudiš nyní v Německu slaví úspěchy se svým prvním německy napsaným románem Winterbergova poslední cesta, za který je nominovaný na prestižní Cenu lipského knižního veletrhu.

Vychází i jako 2LP KAFKA BAND - AMERIKA 12″ (30 cm) – 45 RPM / black vinyl Vyraznější basy a širší stereo!! .


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Alternative | Rock

obal alba

Václav Neckář

Dobrý časy
Dostupné varianty
CD 349 Kč
obal alba

Priessnitz

Potichu? (Skoro Unplugged)
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 449 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Priessnitz

Seance
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 449 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jaromír 99

Jaromír 99 & The Bombers
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Kafka Band a Jaromír 99

Das Schloss / Zámek
Dostupné varianty
CD 269 Kč
LP 529 Kč

BONUSY



    O NÁKUPU
    © Indies Scope

    IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
    ×