obal alba

Nat King Cole & Me

Gregory Porter

Universal Music / 2017
Žánry: jazz
5791468
CD 349 Kč
dočasně nedostupné

O ALBU

 

Jeden z nejúspěšnějších jazzových umělců své generace, zpívající senzace a výherce Grammy Gregory Porter vydává 27. října nové album Nat King Cole & Me. Jedná se o hluboce osobní poctu legendárnímu jazzovému zpěvákovi Natu King Coleovi, který zažehnul Gregoryho lásku k hudbě, a jehož neobvyklým stylem tak nádherným k poslechu se prý nedá neinspirovat.

“Potěšení z Porterova zpěvu je nemožné odolat.” – Daily Telegraph

Vlajkový singl Smile a písně L-O-V-E a Nature Boy obsahují úryvky přímo z Coleových melodií a skladba When Love Was King je Colem inspirovaná aranže Gregoryho vlastní písně, která byla v originálním znění původně vydána na platinovém albu plném hitů Liquid Spirit. Deska je Gregoryho prvním počinem, který nahrával za doprovodu kompletního orchestru.

Vliv Nata King Colea na život a hudbu Gregoryho Portera je značný. Některé vzpomínky na něho sahají až do nejranějšího dětství a vrcholí vydáním aktuálního alba Nat King Cole & Me. „V pěti nebo šesti letech ve mně Natova hudba vyplnila prázdnotu. Můj otec v mém životě nebyl přítomný a nedával najevo jakýkoliv zájem o mou osobu či výchovu. Natova slova pro mě byla životními lekcemi, studnicí moudrosti a otcovských rad, které jsem tolik potřeboval,“ přibližuje význam desky Gregory.

Gregory Porter publikum okouzlil bohatým soulovým hlasem. Za album Liquid Spirit a Take Me to The Alley získal Grammy, titul jednoho z největších a nejvýraznějších jmen jazzové scény a začal patřit mezi nejvyhledávanější zpěváky. Porter pravidelně vyprodává koncerty a je zván do prestižních televizních show, jako je například The Graham Norton Show nebo BBC Music Awards. Stal se adopotovaným pokladem Británie, několikrát zpíval pro samotnou královnu a vystupoval na největších hudebních festivalech, jako je Glastonbury a díky své schopnosti překračovat a spojovat žánry stvořil jeden z nejpopulárnějších tanečních songů Ibizy Liquid Spirit – Claptone Remix.

Skladby:

1 Mona Lisa
2 Smile
3 Nature Boy
4 L-O-V-E
5 Quizas, Quizas, Quizas
6 Miss Otis Regrets
7 Pick Yourself Up
8 When Love Was King
9 The Lonely One
10 Ballerina
11 I Wonder Who My Daddy Is
12 The Christmas Song

Rok vydání: 2017


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Jazz

obal alba

Lesní zvěř

Lesní zvěř
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Tim Eriksen a Folkové prázdniny

Northern Roots Live In Náměšť - FP 2008
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Ida Kelarová a Dužda (Dežo) Desiderius a Jazz Famelija

Aven bachtale
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Sato-San To a Oskar Török a Jaromír Honzák

Salep
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 149 Kč
obal alba

Jaryn Janek

Ty lidi
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Portico Quartet

Portico Quartet
Dostupné varianty
CD 399 Kč
LP 729 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×