Elbow

Elbow je anglická rocková skupina, založená v roce 1997. Tvoří ji zpěvák Guy Garvey, kytarista Mark Potter, baskytarista Pete Turner, klávesista Craig Potter a bubeník Richard Jupp. První EP skupiny The Noisebox vyšlo v roce 1998; první studiové album nazvané Asleep in the Back skupina vydala v roce 2001 a později vyšlo několik dalších studiových alb. V roce 2010 vydal Peter Gabriel coververzi jejich písně „Mirrorball“; o tři roky později pak vyšlo album And I'll Scratch Yours, na které skupina Elbow nahrála Gabrielovu píseň „Mercy Street“.

Diskografie:

Asleep in the Back (2001)

Cast of Thousands (2003)

Leaders of the Free World (2005)

The Seldom Seen Kid (2008)

Build a Rocket Boys! (2011)

The Take Off and Landing of Everything (2014)

Little Fictions (2017)

 

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna

příměstský tábor Brno