Dej si pivo a postav dům!

fotka

Na scénu přichází charitativní pivo Radostná Dvanáctka. - Letošní debutové album Dvanáctisměna kapely Radosta oslovilo… ne to je slabé slovo, doslova nadchlo majitele hospody Kulový blesk. Stačilo pár piv, aby si kapelník J. J. Šimon s Liborem Kultem padli do noty  okamžitě plácli nad velkolepým záměrem. Nutno říct, že Libor je zároveň i jedním z šéfů pražského pivovaru Bad Flash.

Slovo dalo slovo a výsledkem je charitativní ležák Radostná dvanáctka, jehož výtěžek z prodeje poslouží k financování stavby nového domu pro Hospic sv. Lazara v Plzni. Mají to promyšlené. I proto je Radostná dvanáctka nefiltrovaným ležákem plzeňského typu uvařená a ošetřená tak, aby nezůstávalo u jedné. _„Říkali jsme si, že první várka Radostné Dvanáctky musí být ležák, protože světlý ležák k Plzni prostě patří." říká J. J. Šimon

Přesvědčit se o tom se můžete 22. listopadu 2023 v pivovaru Bad Flash v pražských Kobylisích, kde věříme, že na svém křtu poteče Radostná Dvanáctka proudem a nám se podaří minimálně vykopat pevné základy budoucího nového domu Hospicu sv. Lazara v Plzni.

„Spojení muziky a piva není nic nového. V tomto případě ale muzika i pivo pomáhají. A my jsme moc rádi, že se toho můžeme jako pivovar Bad Flash“, účastnit.doplňuje Libor Kult. Aby všechno dávalo ještě větší smysl, k tanci a poslechu odehraje v prostorách pivovaru svůj exkluzivní set kapela Radosta.

Autorem etikety piva je Olda Neumann z legendární skupiny Znouzecnost.

O grafickou finalizaci se postaral Karel Voborník ze sokolovského studia Leben.

Vznik piva podpořil i samotný Jan Hrušínský ml., jehož tatínek, respektive jeho podobizna zdobí etiketu piva.

 


 

 

Proč kapela Radosta?

V Hospici Svatého Lazara odcházela z tohoto světa moje babička i maminka. Během těchto událostí jsem pochopil potřebnost hospicové péče pro naši společnost. Naše kapela se rozhodla ji podpořit.

Kapela Radosta vydala letos u vydavatelství Indies Scope album „Dvanáctisměna“ (CD/2LP). Jedná se o post-rockovou hudební poctu staré české komedii Kulový Blesk. Každá skladba se věnuje jedné postavě nebo bytové jednotce, která se ve filmu stěhuje. Je doslova nabitá hláškami z filmu.

Hned druhé video „Máňa“ věnovala podpoře Hospice Svatého Lazara. Hlavní role v klipu se zhostila samotná Daniela Kolářová, která měla v Kulovém Blesku jednu z hlavních rolí.

S pivem Radostná Dvanáctka se setkáte na jejich koncertech, ale i výčepech hospod pivovaru Bad Flash a dalších spřátelených podniků, které umí docenit řemeslně vyráběné pivo se srdcem na dlani. Pivo, které pomáhá.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×