obal alba

Dvanáctisměna

Radosta

Indies Scope / 2023
Žánry: postrock
2664617
CD 297 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 149 Kč
LP 629 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Album Dvanáctisměna je pocta legendárnímu snímku Kulový blesk! 

Kultovní hlášky z filmu Kulový blesk ožívají v nečekaných souvislostech. Album nabízí naprosto unikátní rozsah filmových úryvků, který kdy byl v české hudbě použitý. 13 skladeb, 12 bytových jednotek, které se ve filmu stěhují. Každá z nich dostala svůj track. Bonusem je třináctý song Klabouch. Booklet obsahuje původní, nikdy nepublikované fotografie z natáčení filmu od respektovaného fotografa Jana Kuděly. Vychází jako 2LP nebo digipack CD.

Ing. Severin, Operní mistr Bílek, Jechová jsou nejen legendárními postavami z autorské dílny Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka, ale nově i názvy písní skupiny Radosta z debutového alba Dvanáctisměna. Plzeňská kapela věnuje na svém debutu každou ze skladeb některé z postav kultovní komedie Kulový blesk. Jednotlivé písně obsahují i původní hlášky zmíněných postav.

„Většinu skladeb jsme opatřili vlastním textem, i když několik z nich je postaveno čistě na úryvcích z filmu. Dost to souviselo s tím, jak jsme charakter dané postavy vnímali hudebně. Projekt jsme připravovali čtyři roky. Jsme opravdu rádi, že se koncept i výsledek zalíbil autorovi a dědicům práv původního filmu, kteří nám umožnili projekt realizovat,“ říká frontman, kytarista a zpěvák Jan J. Šimon.

Na singl Máňa vznikl rovněž videoklip, ve kterém účinkuje Daniela Kolářová, která v původní komedii ztvárnila paní Knotkovou. Byl to zároveň i vůbec první hudební videoklip, který ve své bohaté herecké kariéře natočila.

Poselstvím skladby Máňa je čas. Čas, který plyne, a občas neměří každému stejně. Přes portál dobratecka.cz může každý sledující podpořit hospic ve svém okolí. My, jako kapela, jsme se rozhodli podpořit Hospic Svatého Lazara v Plzni,” vysvětluje okolnosti i netradiční poselství videoklipu saxofonistka Brazilská Klára.

Album Dvanáctisměna není jen jednorázovým studiovým projektem. Kapelu Radosta čeká již nyní několik koncertů v rámci letošní festivalové sezóny.

“Už během skládání jsem věděl, že chci, aby Radosta fungoval jako pódiová kapela. Tomu jsem přizpůsobil i proces psaní skladeb. Naše nejbližší velké vystoupení bude na Rock for People v Hradci Králové. ” uzavírá J. J. Šimon

 

V nahrávkách jsou použity úryvky z filmu Kulový Blesk (režie: Ladislav Smoljak, Zděnek Podskalský, ČSSR 1978). © 2023 Státní fond kinematografie.

 


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Postrock

obal alba

Radosta

Dvanáctisměna
Dostupné varianty
CD 297 Kč
MP3 149 Kč
LP 629 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Tornádo Lue

Oči slnka
Dostupné varianty
CD 299 Kč
LP 599 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×