obal alba

Korespondence (6CD-MP3)

Voskovec Jiří a Jan Werich

Tebenas / 2023
Žánry: mluvené slovo
TBN057
CD 899 Kč

O ALBU

Právě vychází jeden z největších projektů historie audioknih. Více než třicet let 20. století v dopisech dvou kamarádů na život a na smrt. V celkem 561 dopisech se dva legendární klauni představují tak, jak je neznáme. Prožívají přes oceán všechny své pracovní úspěchy i nezdary a osobní tragédie. Nechybí ani přesný popis boje se státní mocí na obou stranách Atlantiku. Voskovec je po příjezdu do USA zatčen a několik měsíců vězněn a vyšetřován v době amerického boje proti komunismu. Werich pro změnu bojuje s komunistickým režimem, který mu podle zakazuje dělat svou profesi. Jeho otevřené dopisy na tehdejší Ministerstva kultury či vnitra jsou součástí nahrávky.

Celou korespondencí se jako neviditelná nit táhne snaha potkat se, hrát spolu divadlo nebo točit film. Několikrát je taková situace už velmi blízko. Své plány s nimi mělo hned několik slovutných režisérů - Jasný, Kadár i Miloš Forman. Bohužel, nikdy ke vzájemné spolupráci už nedošlo.

S přibývajícím čase se v dopisech téma spolupráce mění téma nemoci a stáří. A končí téměř antickou tragédií, kdy během několika měsíců zemře Werichova žena Zdenka, dcera Jana a nakonec i sám Jan Werich.

Celá nahrávka je zakončena dojemným vyznáním Jiřího Voskovce Můj kamarád Jan Werich.

Audiokniha vznikala postupně po dobu téměř čtyř let. Rolí Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Zdenky Werichové se fantastickým způsobem ujali Norbert Lichý, Václav Knop a Daniela Kolářová.

Hudbou na motivy skladeb Jaroslava Ježka doplnil Raven.

Autorkou obalu je výtvarnice Petra Dufková, jejíž tvorbu můžete znát z vizuálů nadnárodních firem Cartier, Swarovski, Yves Rocher aj. Britské prestižní vydavatelství Laurence King Publishing ji zařadilo mezi 20 nejvýznamnějších ilustrátorů světa.

Čte: Norbert Lichý, Václav Knop a Daniela Kolářová

Délka nahrávky: 68hod.

Rok vydání: 2023


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Mluvené slovo

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×