obal alba

LOM

Saténové ruky

Pavian Records / 2021
Žánry: rock, alternative
PM0145
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč

O ALBU

Svou třetí řadovou desku vydala na konci června jedna z textařsky nejnápaditějších slovenských kapel – Saténové ruky. Kapela ukotvená na poli alternativního rocku pro ni vybrala zvukomalebný název LOM. Syrovou nahrávku zjemňuje několik hostů jako např. oceňovaná zpěvačka Katarína Máliková. Deska vychází u labelu Pavian Records.

Saténové ruky tvoří Marek Kasko Babušiak (zpěv, kytara, baskytara), Vlado Janček (zpěv, kytara), Braňo Bezák (zpěv, kytara, baskytara) a Jožo Lipa (bicí). Čtveřice se potkala poprvé v Bratislavě v roce 2011 a v roce 2015 vydala svou prvotinu Bozkávam, za niž získala ocenění Radio Head Awards pro debut roku a současně i cenu kritiků. Po tomto úspěchu následovalo Tretí album z roku 2017 a svou diskografii nyní doplňují deskou LOM.

LOM se nahrával během dvou společných setkání v lednu a červenci 2019 v horské dřevěnici, což se bezpochyby podepsalo na zvuky desky. Ten je oproti předchozím nahrávkám syrovější a razantnější. LOM navíc zní mnohem rozmanitěji, než předchozí tvorba Saténových ruk. Především proto, že 9 z celkem 11 skladeb bylo nahráno živě. Marek Kasko Babušák se k tomu vyjádřil následovně: “Jde určitě o naši zvukově i stylově nejpestřejší nahrávku. Výsledek je podle mě upřímný, osobní, pravdivý a v jistých momentech i troufalý.” Za výslednou zvukovou podobou desky stojí Erik Horák z Lososound.

Velký podíl na rozmanitosti desky má i početné zastoupení hostů, kteří Saténovým rukám pomohli dotvořit písně pro novou desku. Skladbu Na plný plyn, která má na albu speciální postavení, napsal a odrecitoval Boris Ondreička ze skupiny Kosa Z Nosa, zároveň se v ní ke kapele přidává na kytaru i její bývalý producent Tomáš Sloboda. Kapela k této písni brzy plánuje vydat videoklip. Dalším významným hostem na desce je oceňovaná slovenská zpěvačka Katarína Máliková, která píseň doplňuje znepokojujícím šepotem a hrou na klavír.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock | Alternative

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×