obal alba

Parvin

Bulp

Starcastic / 2021
Žánry: alternative, rock
STC91
LP 499 Kč

O ALBU

Pět let po EP Endian a tři roky po albu Yrsa, oceněném Radio_Head Awards, vydává sourozenecká dvojice Bulp své druhé EP s názvem Parvin. Producent Samo Štefanec a vokalistka Jana Salvi na něm představují pět skladeb, včetně pilotního singlu Auri, který doprovází poutavý videoklip.

Podobně jako předešlé album Yrsa, i nové EP nese název podle ženského jména. Parvin je jméno perského původu, používané převážně v zemích blízkého východu. S EP ho pojí ženské vokální samply právě z tohoto regionu, použité ve skladbách Parvin Pt. 1 a Parvin Pt. 2. EP jako celek v sobě však spojuje mnohem více vlivů a je dynamickou ukázkou různých tváří taneční hudby. „Parvin v sebe kombinuje klubovú atmosféru, rozmanité vokálne plochy a má miestami až dobrodružný charakter. Pokiaľ ide o jeho zvuk, špeciálny dôraz som venoval beatom a nízkym frekvenciám.”, charakterizuje svoji novou kolekci skladeb Samo. Tracky Auri a Again jsou zpívané duety, skladby Oona, Parvin Pt. 1 a Parvin Pt. 2 jsou instrumentální kompozice. Limitovaná vinylová verze EP obsahuje taky bonusový instrumentální track Mabel.

Na zpěvových partech je patrné, že se dvojice posunula do nové polohy. Střídavá dominance ženského a mužského hlasu a putování vokálních linek z unisona do kontrapunktu a zpět vyzdvihuje osobitý charakter zvuku Bulp. Oproti albu Yrsa klade producent Samo Štefanec důraz na údernejší a výrazně basově orientovaný zvuk. Tracky jsou rytmické a taneční, s výjimkou cinematicky znějící předposlední skladby, která slouží jako předzvěst triumfálního závěru celého EP. Jana Salvi, vokalistka projektu Bulp, složila pro skladbu Auri vokální linku a její doposud nejosobnější text, ve kterém promlouvá ke své dceři. „Parvin pre mňa predstavuje vyzreté a energiou nabité minidielo. Predurčuje pre mňa smer, akým sa projekt Bulp bude ďalej hudobne uberať.”, říká o EP Jana. Všechny skladby kolekce zkomponoval, nahrál a zmixoval Samo Štefanec, zároveň napsal text k písni Again, zatím co Jana Salvi složila text pro Auri. Nahrávalo se ve studiu Men at Sound v Trenčíne a nahrávku masteroval Tomáš Karásek v pražském studiu Gargle & Expel. Autorem artworku EP je Branislav Rariga a autorkou fotografie na inlay kartě vinylu Anna-Mária Špániková.

SEZNAM SKLADEB 

1. Auri
2. Oona
3. Again
4. Parvin Pt. 1
5. Parvin Pt. 2
6. Mabel (bonus track)

Parvin EP vyšlo 4. června 2020 na značkách Deadred Records / Starcastic Records na 12-palcovém limitovaném bílém vinylu.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Alternative | Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×