obal alba

Hotel Blázen

Krajina Ró

Indies Scope / 2020
Žánry: rock
2664556
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Navštivte Hotel Blázen od Krajiny Ró, jinde stejně bude zavřeno Michal Němec z Jablkoně a mlaďasové, kteří myslí jinak, vydali svůj debut

„Navštivte Hotel Blázen, je to cool. Stejně asi bude všude jinde zavřeno,“ zve Krajina Ró k poslechu své debutové desky.Vznik pětičlenné kapely, která svůj žánr s nadsázkou definuje jako light rock foxtrot, inicioval frontman skupiny Jablkoň Michal Němec. Výsledkem setkávání v Krajině Ró, kde se snoubí zkušenost s progresivním mládím, je moderní deska, která baví každého otevřeného posluchače, rockery, folkaře i bluesmany. Hotel Blázen vychází 23. října 2020 u Indies Scope.

Mezi spoluhráči Michala Němce nechybí ani o čtyři desítky let mladší kytarový talent Tomáš Frolík a zpěvačka Anna Břenková. Součástí kapely složené z pěti výrazných osobností české hudební scény jsou dále zkušení hráči Michael Nosek na bicí a Johnny Judl Jr. na baskytaru. Ti všichni přispěli k pestrosti alba, kterému neschází písničková křehkost, bluesrocková dynamika a místy ani punková drsnost. Zážitek z poslechu umocňuje barevný alt Břenkové a různě tvarovaný baryton Němce.

„Zdá se mi, že na desce Hotel Blázen se nám podařilo nemít žádnou blbou písničku a navíc jsou ještě různé. Ječmen a pšenice je taková vlídná, příjemná, Zrcadlo je zase tvrdší. Chtěli jsme do Krajiny Ró prostě dostat taky trochu bigbítu,“ říká Němec. „Michal začne hrát a my s Aničkou většinou řeknem: Ne, to je Jablkoň, jdeme dál,“ doplňuje s úsměvem Frolík. „Já se pak rozčílím, co jako zbytečně žvaněj. A ať to nějak udělají, aby to nebyl Jablkoň ani trampská píseň. Jsou mlaďasové, myslí jinak,“ dodává Němec k nahrávce plné středních i výstředních proudů zjitřených rockových přeháněk a líně se převalujících sametových nálad. 

Od začátku, ještě než Němec s Frolíkem do kapely přibrali další muzikanty, bylo jasné, že skladby budou znít moderně. „Začal jsem experimentovat se zvuky, přidával jsem synťáky i efekty, o kterých jsem věděl, že existují, ale zatím jsem je tolik nepoužíval. Pracoval jsem se vzorky, které mi Michal naposílal – a Michal pak nakonec zase všechno otočil naruby. Při skládání a improvizaci mě naučil vypnout přemýšlení kytaristy,“ upřesňuje Frolík.

Nejen titulní, také závěrečná skladba je v současném kontextu velmi aktuální. „Včera jsem zapálil divadlo / ve kterém se ještě hrálo / bylo to ohnivě krásné / a několikrát se přidávalo,“ zpívá Němec v písničce Jenom informace, aniž by v době jejího vzniku tušil, co všechno letos společnost letos čeká.

Debutové album Hotel Blázen vznikalo ve studiu Jámor pod dohledem zvukového mistra Ondřeje Ježka. Obsahuje 11 skladeb a vychází 23. října 2020 u Indies Scope. 


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×