obal alba

Populárka

Divadlo Polárka

Vlastní náklad / 2020
Žánry: dětské
DIPOL01
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Písničky pro děti z Divadla Polárka konečně na jednom albu

Se začátkem nové sezóny vydává brněnské Divadlo Polárka album písní ze svých inscenací. Na CD nazvaném Populárka se objeví písničky různých žánrů pro děti všech věkových kategorií, které v Polárce v posledních letech zazněly. Křest alba proběhne v neděli 20. září na koncertu kapely Polaris v Björnsonově sadu, kterým bude zahájena 23. sezóna Divadla Polárka.

Vinnetou, Bratři Lví srdce, Malá čarodějnice nebo třeba Spalovač mrtvol… V téměř každé inscenaci Divadla Polárka zaznělo několik chytlavých písniček. Na CD jich najdete celkem dvacet. Na některé si již vzpomenou pouze “pamětníci”, ale většinu jich můžete v Polárce stále slyšet naživo. Kromě toho album přináší čtyři bonusové hity divadelní kapely Polaris.

Divadelní hudba je mnohdy tím jediným, co dokáže vystihnout a zakonzervovat atmosféru divadelního představení, které s derniérou nenávratně mizí v zapomnění. Téměř celá Polárka, neuvěřitelných 24 muzikantů, se proto v únoru zavřela na šest dní do Nahrávacího studia na Orlí, aby po sobě zanechala “něco na památku”.

Herec a kapelník Polárky a autor nového aranžmá písní David Smečka přirovnává CD ke kyselým žížalkám: “Nejdřív si říkáte co to… a pak nemůžete přestat!” A dodává: “Splnil se mi jeden velký sen. Mít k dispozici na čtrnáct dní profesionální nahrávací studio, kde nic nebylo problém. Ten problém jsme byly pouze my.”

Nahrávky vznikaly během února 2020 v Nahrávacím studiu Divadla na Orlí, postprodukce pak probíhala během vynucené karanténní pauzy ve studiu Indies, pod jehož hlavičkou album také vychází. Po slavnostním uvedení na festivalu Polárkový dort bude CD k dostání přímo v Polárce a volně k poslechu třeba na Spotify nebo dalších streamovacích službách.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Dětské

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica

Studánko rubínko
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou a MALÉhRY

Jak na příšery
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Královničky

Královničky
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Loutky v nemocnici

Dobrá medicína
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×