Album je nyní po omezenou dobu ke stažení zcela zdarma!

obal alba

Glacier and the City

Ghost of You

Indies Scope / 2015
Žánry: rock, alternative
MAM565
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Přetočit pop pomocí psychydelie.

Ghost of You je mladá brněnská skupina, která se nebojí své hitové refrény obalit barevným světlem elek-tronické psychedelie a rozmazaných kytar.  Jejich hudba je průsečíkem křehké emoce a energie okamžiku.

Po třech letech existence kapely přichází na řadu vydání debutového alba Glacier And The City u Indies Scope. Psychedelický pop s kořeny v minimalismu naleznete na nahrávce, která vznikla pod dohledem renomovaného producenta Ondřeje Ježka.

 

Ghost of You  měli vždy blízko k elektronice. V jejich tvorbě se také od počátků odráží i vliv post- a mathrocku, ale postupně prošli proměnou až k současnému psychedelickému popu. I když stále nezapřou svůj postoj ke Kid A a v jejich zvuku to uslyšíte, kapela nyní našla svůj styl. A tak zní debut, i díky Ondřejovi Ježkovi, velmi sebevědomě. „Je to člověk, který dokáže kapele nejvíce pomoci tím, že jí ukáže, kde je dobré co dotáhnout. Tam, kde kapela neviděla konec cesty, přišel On(dra) s lucernou a doprovodil ji až do cíle.“  Bubeník Michal Janík potvrzuje, že výběr Ondřeje Ježka byla pro Ghost of You nejlepší volba. Zároveň přiznává, že na jaře 2015 začali nahrávat s trochu jinými záměry. „Nejdříve jsme chtěli nahrát  více skladeb, ale prioritně nám šlo o dohromady fungující celek. Pro některé písně nakonec nezbylo místo. Dokonce jedna skladba vznikla přímo v JáMoru. Debut je krátký, protože nebylo potřeba říci toho více.“

 

Čtveřice velmi mladých muzikantů má od vzniku Ghost of You v roce 2012 řádně na pilno. Nejen, že stihli více než stovku koncertů a zahráli si na prestižním maďarském SZIGETU, MFF v Karlových Varech či v ru-munském Banátu, ale mají za sebou i Radio Wave Live Session, hudební doprovod k němému filmu na Letní filmové škole v Uherském Hradišti, EP Ocean a z něho úspěšný videoklip Somewhere in the drop of your miracle. V roce 2015 na jaře Ghost of You avizují debut  Glacier And The City vydáním singlu Deerhunter, ke kterému natočil netradiční videoklip David Mencl.  

 

Jejich nová deska je krátká a smutná, ale obsahuje osm silných skladeb, které dávají kapele skvělé vyhlídky do budoucnosti.

 

Speciální koncerty u příležitosti vydání alba:

 

05.11. Brno, Kabinet Múz

14.11. Praha, Café v lese

16.11. Uherské Hradiště, klub Mír


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock | Alternative

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY



O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×