obal alba

Jak na příšery

Čankišou a MALÉhRY

Indies Scope / 2013
Žánry: mluvené slovo, dětské
MAM534
CD 212 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Kdo poradí jak zatočit s příšerami?

Dámy brněnského Divadla MALÉhRY napsaly pohádkovou knížku Jak na příšery. Nápad načíst pohádky na CD a proložit to písničkami se rozhodly realizovat se svojí oblíbenou kapelou Čankišou, která k pohádkám napsala a natočila muziku. Pohádky, jejichž hlavní hrdinové jsou čert, hastrman, čarodějnice, jezinky nebo strašidlo pojednávají o tom, že v každém z nás je něco dobrého. Dokonce i v čertovi. Záleží na nás, jak v sobě navzájem dokážeme to dobré probudit! Z šesti pohádkových příběhů se jich na CD objeví pět a jsou orámovány šesti skladbami kapely Čankišou, která tentokrát naprosto výjimečně zpívá v češtině. Závěr alba pak doplňuje ukolébavka. Šestý příběh je pak volně ke stažení na stránkách vydavatelství Indies Scope.

Herečky brněnského Divadla MALÉhRY Daniela Zbytovská, Barbora Seidlová a Nikola Zbytovská, které mají na svém repertoáru několik autorských divadelních představení pro děti, se rozhodly vydat knihu vlastních pohádek a doplnit kolekci i vydaným CD.  A protože k pohádkám, zvláště k těm veselým, patří písničky, MALÉhRY oslovily kapelu Čankišou a pod záštitou brněnského hudebního vykladatelství Indies Scope, které se ujalo vydání CD, namluvily několik pohádek, které Čankišou doplnili svými originálními písničkami a zvukovými efekty. „Natáčení CD byla naprosto ojedinělá zkušenost, protože kluci z Čankišou nás donutili k ječení, chrastění různými nástroji a dalším formám "umělecké interpretace", o které jsme neměly ani tušení! Ale měli takové charisma, že jim nešlo odolat!“, říká o natáčení Nikola Zbytovská.


Potkali jste už někdy čerta, co vozí děti na ocase do školy nebo hastrmana, který je vedoucím plaveckého oddílu, či třeba strašidlo, co by túze chtělo chodit do školy? Ne? To je zvláštní! V naší knize je takových "příšer" hned několik! A třeba to ve skutečnosti nejsou ani příšery! Záleží jen na nás, jestli v nich umíme probudit dobro! V každém z nás ho alespoň kousíček je!


Pohádky v sobě nesou to, co jsme my dospělí dávno zapomněli. Že existují kouzla, zázraky a svět, v němž platí úplně jiná pravidla, než jsme si určili v našem dospělém světě. Proč se nám zázraky už nedějí? Jednoduše proto, že jsme na ně přestali věřit. A tak se všichni vracíme rádi do dětství prostřednictvím pohádkových knížek, abychom alespoň na chvíli uvěřili, že je něco vyššího, něco, co nám dá křídla.“  Pohádky jsou určené dětem od 4 do 7 let, jsou komediálně laděné a reflektují problémy dnešních dětí, jakými jsou soupeřivost nebo nechuť přijmout někoho, kdo je jiný. Být jiný nemusí nutně znamenat být špatný. Možná, že všichni ti čerti, hastrmani, čarodějnice nebo strašidla dokáží krásné věci, když je někdo dokáže mít rád!


Pohádky Jak na příšery se objeví na pultech obchodů v knižním vydání na počátku prosince 2013. Kniha i obal CD jsou doplněny originálními ilustracemi Karolíny Strykové.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Mluvené slovo | Dětské

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica

Studánko rubínko
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou a MALÉhRY

Jak na příšery
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Královničky

Královničky
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Loutky v nemocnici

Dobrá medicína
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY



O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×