Kafka Band nabízí dva singly z nové desky

fotka

Jaroslav Rudiš, Jaromír 99 a Dušan Neuwerth se vrací z nového světa a společně s kapelou Kafka Band se chystají uzavřít trilogii alb inspirovaných dílem spisovatele Franze Kafky. Z nové nahrávky jsou nyní vydány dva singly, jako první Shame - Stud a nyní je k poslechu i druhý Maskenball - Maškarbál. Po Zámku a Americe jde již o třetí Kafkovo dílo přetavené v koncepční album. Der Process, v produkci Dušana Neuwertha a kapely, vyjde 15. září 2023. 

 

Maskenball - Maškarbál

Novější ze dvou vydaných singlů je Maskenball - Maškarbál. "Tady jsme se Kafkou nechali inspirovat. Jeho velkým tématem je i samota a konečnost našich životů. A o tom písnička vypráví. Letní párty uprostřed města. Možná úplně poslední, to nikdo nikdy neví. Temné disco z metropole,” říká spisovatel a zpěvák kapely Jaroslav Rudiš.


 

 

Shame - Stud

“Stud je téma, které prostupuje celým Kafkovým dílem. Stud, pocity viny, pochyby, strach i násilí. Tak je tomu i v jeho asi nejznámějším fragmentu Proces. Náš první singl působí až romanticky křehce, ale ten text je plný temnoty,” vysvětluje Jaroslav Rudiš. Skladbu do zkušebny přinesl Dušan Neuwerth. Text Rudiš napsal společně s kytaristou a hráčem na trumpetu Lukášem Morávkem, který s ním ve skladbě také zpívá. I zde vycházeli autoři přímo ze stránek Kafkova románu.


 

 

"Hráli jsme si s němčinou i s češtinou, ale nakonec jsme se nějak přirozeně dostali k angličtině. Shame, čili Stud, je jediná anglicky zpívaná skladba na našem album Der Process,” dodává Rudiš.

Lyric video vytvořil dlouholetý spolupracovník kapely Jaromír Vondrák alias Clad. Svou abstraktní hrou siločar skvěle podtrhl křehkost skladby.

 

V roce 2024 uplyne sto let od spisovatelovy smrti. A už letos 140 let od jeho narození. Franz Kafka se narodil v Praze 3.7.1883 a zemřel 3.6.1924 v rakouském Kierlingu. Dnes platí za patrně nejslavnějšího pražského autora.


 

Koncerty:

11.10. Brno - Kabinet múz
12.10. Olomouc - Jazz Tibet
13.10. Opava - Bezručova Opava
31.10. Tábor - Divadlo Oskara Nedbala
1.11. Praha - Palác Akropolis
4.11. Bielefeld (DE) - 28. Literaturtage
5.11. Bremen (DE) - festival Globale

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×