Rach má nové EP Vlastním kruhem

fotka

Rach vydává v pořadí druhé EP nazvané Vlastním kruhem, které volně navazuje na Pláně z roku 2021. Z původního tria se kapela rozšířila na čtyři stálé členy. Jsou jimi textař a zpěvák Eliáš Urban, pianista Mikuláš Tichý, bubeník Christian Krček a baskytarista Tomáš Hromek. O celkovou úpravu a mastering nahrávek se postaral, jako v předchozím případě, hudebník a skladatel Jan Šikl, známý z projektů Zabelov Group a Korjen nebo hudbou pro Laternu Magiku, 420People ad.

 

Artist: Rach
EP album: Vlastním kruhem
Cat. #: rach23
Label: Indies Scope
Release date:   23.06.2022
Multi-link: https://orcd.co/rach23

 

 

 

 

 

 

Název Vlastním kruhem je symbolický obraz uzavřenosti příběhů našeho konání. Koloběh kruhů zjevujících se na hladině našich životů, jejich čeření a odvaha takové okamžiky přestát a proplout jimi dál za horizont,” říká textař a zpěvák Eliáš Urban.

 

EP Vlastním kruhem navazuje na atmosféru předchozího alba a zároveň naznačuje nové výrazové možnosti, které se dramaturgicky každá skladba snaží zvlášť si udržet. Od žánrově klasičtější “Písně dívky”, kde je na klarinet speciálním hostem skladatel a multiinstrumentalista Josef Krček, po velkoryse pojatou “Jízdu”, která se stala úvodní skladbou pro celé album. “Naší snahou nebylo propojit vše jednotným tématem a stylem, spíše jsme se snažili vybrat takovou škálu skladeb, která by rozprostřela barvy, které nás zaujaly,” popisuje Mikuláš Tichý.

 

 


Kapela opět svěřila vizuál desky spřátelené dílně TheStuff.studio, které na přání autorů písní použilo jako podklad originální fotografii známého československého fotografa Petera Župnika. EP vychází pod labelem Indies Scope.

 

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×