Cermaque má nový klip a křtí desku

fotka Neboj, sděluje spolu s Cermaque i řada dalších osobností

Neboj je osmou studiovou nahrávkou písničkáře a básníka Jakub Čermáka aka Cermaque. Klip k titulnímu singlu desky vznikal specifickým způsobem. Natočili ho totiž z velké části nejen sami fanoušci toho písničkaře, ale i řada dalších hudebníků.

Začátkem března jsem oslovil širší okolí přátel, rodiny, známých a FB fanoušků, zda by se nechtěli přidat k našemu 'volání proti strachu' a nenatočili by se mi s nápisem NEBOJ s tím, že bych výsledné video nějak vetkal do klipu k stejnojmenné písni. Během dvou týdnů se sešlo asi 200 videí, z větší části z nichž jsem potom video ušil,“ popisuje vznik klipu Jakub Čermák.

 

 

Kooperativní byl i vznik samotné nahrávky. Akustické základy nahrál švédský multiinstrumentalista Chris Strandh. Těch se poté výtečně zhostil elektronický producent Nèro Scartch, který dal celé písni prostor a moderní zvuk. Sborové zpěvy nazpívali Žofie Dařbujánová, Benjamín Hájek, Jayk, Mikuláš Pejcha a Jana Věnečková. Smyčce nahráli Julie Goetzová a Benjamín Hájek.

 

Podstatným tématem mojí poslední desky je strach. To je určitě důležitý evoluční instrument, ale myslím, že by neměl nikdy převládat, že se mu přisuzuje coby hybateli lidského života a společnosti přílišný význam a pozornost. Chtěl jsem proto natočit takové konejšivé, útěšné video. Pro mě bylo ohromně dojemné a utěšující už to, kolik videí se sešlo a jakou kreativitu do nich jejich autoři dali. Fantazie je jeden z nejsilnějších nástrojů proti strachu. Mám velkou radost, kolik krásných lidí se společně v klipu nebojí říct: Neboj.“

 

Deska Neboj vyšla 7.3. u brněnských Indies Scope. Na nahrávce, která nabízí široké spektrum žánrů od nezávislého folku po alternativní hiphop, spolupracovala řada výjimečných tuzemských i zahraničních hostů, např. elektroničtí producenti Aid Kid, Jan Kratochvíl (DVA) či Néro Scartch, švédský multiinstrumentalista a spoluautor většiny aranží Chris Strandh, zpěvačky Iamme Candlewick a Beata Bocek, světově uznávaný izraelský pianista Guy Mintus a další.

 

Křest desky proběhne 6.4. v pražském Café v lese za účasti hostů, kteří na desce spolupracovali:  Nèro Scartche, Ondřeje Slavíka, Jardy Svobody, Iamme Candlewick, Asstmy a dalších.

Brněnský křest probehně jako dvojkoncert Cermaque + Jarda Svoboda 7.4. v Kavárně Trojka.

Aktuální koncerty:

27.03.    Uherský brod
28.03.    Olomouc
29.03.    Opava
30.03.    Valašské meziříčí
31.03.    Ostrava
06.04.    Praha
07.04.    Brno

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×