Jitka Šuranská Trio pokřtí nové album ve Staré Pekárně

fotka

Divé husy je název alba, které v pondělí 3. řijna pokřtí Jitka Šuranská Trio ve Staré pekárně. Kmotrem a speciálním hostem této slavnostní chvíle se stane Jiří Plocek, spoluhráč Jitky Šuranské z úspešného alba Písňobraní.

Album tří vyjímečných muzikantů přineslo jedenáct skladeb plných moravských skladeb ať lidových nebo na lidové navazující. Živého provedení se dočkají skladby  v příjemném brněnském klubu Stará Pekárna. Jiří plocek nebude jen kmotrem, ale nepochybně doprovodí trio v některých starších skladbách. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na novinky z Divé husy, ale i na skladby ze starších alb, ať je to album Písňobranní a nebo Nězachoď slunečko.

Co: křest alba Divé Husy

Kdo: Jitka Šuranská Trio

Kde: Stará Pekarna, Štefánikova 8, Brno 602 00

Kdy: Pondělí 3.října v 20:00

Cena: 150,-

www.starapekarna.cz

FB event: https://www.facebook.com/events/178754849227600/

 

O touze a mnoha jejích podobách zpívá a hraje Jitka Šuranská Trio na novém albu Divé husy.   Artist: Jitka Šuranská Trio
Title: Divé husy

Cat. No.: MAM573 / Label: Indies Scope
ukázky: http://www.indies.eu/music-player/?ida=3214


Houslistka a zpěvačka Jitka Šuranská našla vynikající spoluhráče, mandolinistu Martina Krajíčka a kontrabasistu Mariana Friedla, a společně natočili jedenáct skladeb ve zlínském Studiu V pod producentským dohledem slovenského hudebníka Stana Palúcha. Základním kamenem alba jsou východomoravské lidové písně ve skvělých aranžích tohoto tria, ale nechybí ani autorské skladby Mariana Friedla. Tyto písně však dokonale korespondují s odkazy, které přináší melodika a poetika moravského regionu a nahrávka tak ukazuje, jak silné jsou písničky a odkazy moravského folklóru v současnosti.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×