Ethno-metalová skladba ve finále mezinárodní soutěže ISC

fotka

Experimentální ethno-metalový projekt Chiasmatic se probojoval s kompozicí Temptament až do třináctičlenného finále International Songwriting Competition v kategorii World Music. Tohoto prestižního zámořského autorského klání se letos v 21 kategoriích zúčastnilo na 18.500 soutěžících z více než 100 zemí světa.

Poněkud netradiční formace muzikantů folklorních i metalových s označením Chiasmatic je spolupráce folklórního souboru  Musica Folklorica a folk-metalové skupiny Paladran. Výsledkem je nahrávka experimentální skladby Temptament. Skladba byla již dříve na domácím poli oceněna anketní metalovou cenou Břitva. Aktuálně, 3. března 2014 rozhodla odborná porota mezinárodní skladatelské soutěže www.songwritingcompetition.com o postupu skladby Temptament do finále tohoto klání.  Rozhodující okamžik nastane počátkem dubna, kdy budou vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií. O vítěztví rozhoduje odborná porota, ale pokud chcete podpořit české muzikanty v doplňkové soutěži oblíbenosti jednotlivých skladeb, hlasujte v kategorii World pro Chiasmatic - Temptament. Příslušnou stránku naleznete zde.

Spolupráce uskupení Chiasmatic po období nečinnosti opět nabrala čerstvý vítr. Nyní vrcholí  přípravy na natáčení klipu a  mezi aktéry opět dochází k invenčnímu jiskření v duchu plánovaného propletení kontrastních forem energie do nového skupenství hudby – dokonalé energické ethnofúze.


Celé pozadí projektu Chiasmatic poodhaluje profesionální TV dokument -  http://youtu.be/V1VQaCC6Bfw
 

Skladbu je možné zdarma stáhnout a poslechnout  ZDE a také zakoupit na vinylu

 

 

foto




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×